VIDEO BAC 2013 Olt: „Bă, eşti nebun?! Am luat bacu’!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Colegiul „Nicolae Titulescu“ din Slatina, afişarea rezultatelor a avut loc în jurul orelor 10.00
La Colegiul „Nicolae Titulescu“ din Slatina, afişarea rezultatelor a avut loc în jurul orelor 10.00

Rezultatele parţiale ale examenului de Bacalaureat 2013 au fost afişate luni – 8 iulie, până în ora 12.00, pentru ca până în ora 16.00 să poată fi depuse eventualele contestaţii. Notele au fost afişate la sediile liceelor unde s-au dat examenele. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 9-11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale va fi vineri - 12 iulie. În judeţul Olt au aşteptat afişarea primelor rezultate cca. 4.500 de absolvenţi de liceu.

Candidaţii din judeţul Olt care au susţinut examenul în cadrul primei sesiuni a Bacalaureatului 2013 pot afla rezultatele parţiale pe adevarul.ro, luni - 8 iulie, dar şi pe site-ul Ministerului Educaţiei. Elevii pot depune contestaţii luni, între orele 12.00 şi 16.00, iar rezultatele finale pentru BAC 2013 vor fi afişate vineri - 12 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.

Afişarea rezultatelor a fost aşteptată cu nerăbdare în acest an, mai mult decât în anii anteriori, dată având amploarea neregulilor sesizate în câteva oraşe din ţară. Un alt motiv pentru care aşteptarea a fost mai mare în acest an a fost cauzat de faptul că afişarea a avut loc exact în ziua anunţată oficială, spre deosebire de anii anteriori, când rezultatele au fost anunţate şi afişate mai devreme cu 24 de ore, respectiv duminica.

La Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu” din municipiul Slatina, absolvenţii claselor a XII-a care au susţinut aici examenul au tăbărât, la propriu, pe profesorii care au afişat rezultatele – undeva în jurul orelor 10.00. Imediat au început să se audă şi primele exclamaţii, majoritatea de satisfacţie. <<Bă, eşti nebun ?! Am luat bacu’ !?>>, s-a auzit, la un moment dat, din grupul de elevi care se îmbulzeau să vadă primii rezultatele. Exclamaţia a stârnit instantaneu un val de râsete, chiar dacă cel care a lansat-o nu era cunoscut de toţi cei prezenţi.

Treptat, pe măsură ce secundele şi, apoi, minutele, treceau, alte şi alte exclamaţii se auzeau din toate părţile. Cei mai mulţi au fost fericiţi că reuşiseră să treacă cu bine de toate probele, deşi atmosfera de desfăşurare a examenului nu a fost dintre cele mai propice. “Am luat media generală 8,56. Mă aşteptam la mai mult, o să fac contestaţie, dar, una peste alta, sunt fericită că nu a fost mai rău. Am avut colegi care nu au picat pe subiecte şi acum stau cu frică în sân pentru rezultate”, a spus Izabela Tănase.

                             

Colegiul Naţional “Ion Minulescu” Slatina – o singură medie de 10

La Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina, afişarea rezultatelor a avut loc în jurul orelor 10.30. Aproximativ 60 de elevi şi părinţi erau masaţi strategic în faţa scărilor de la “intrarea profesorilor” în aşteptarea anunţării rezultatelor. Angajaţii liceului de la secretariat care au afişat rezultatele au avut de furcă cu elevii şi părinţii care se înghesuiau să vadă primii notele, dar, până la urmă, au reuşit să se achite de datorie. Dintre cei 266 de absolvenţi care au susţinut aici examenul, 22 au fost respinşi. A existat o singură medie de 10 (zece), aceasta aparţinând elevului Alexandru Obretin. Dar note “perfecte” au fost mai mult, pe ansamblu, respectiv 29 de note.

“Am obţinut media 9,50. M-a săltat nota 10 luată la Economie şi sunt foarte fericit, îmi vine să sar în sus. La Matematică se pare că am greşit pe undeva şi m-a tras în jos, dar, oricum, sunt fericit. Am scăpat, acum mă pot gândi liniştit la ce facultate să mă duc”, a declarat Emanuel P., unul dintre elevii de la acest liceu.

La nivelul judeţului Olt, Bac-ul s-a desfăşurat în cadrul a 18 centre, toate dotate cu camere de supraveghere video. Numărul iniţial al elevilor de clasa a XII-a aşteptaţi să susţină bacalaureatul în această sesiune a fost de 5.032 candidaţi, cifră alcătuită din 4.139 de absolvenţi din seria acestui an, plus alţi 893 elevi care au picat examenul în anii anteriori. La probele propriu-zise s-au prezentat însă cu aproximativ 500 de liceeni mai puţini, care au absentat din varii motive.

Reamintim că, potrivit primelor rezultate parţiale, procentul de promovare a bacalaureatului la Olt este de 43,44%, mai mare semnificativ decât anul trecut, când cifra a fost printre cele mai slabe din ţară, de numai 29,80%.
 

Vă mai recomandăm:

SUBIECTE BAC 2013 – Elev din Slatina: “M-am simţit ca la închisoare la bacu’ ăsta!” (FOTO)

BAC 2013 - Rezultate parţiale Olt. Rată de promovare de 43,44%

SUBIECTE BAC 2013 – Un elev din Slatina, eliminat pentru tentativă de fraudă

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 – La Olt, val de absenţi la proba scrisă la Limba română

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite