Vicepremierul Costin Borc, la inaugurarea fabricii Prolyte de la Piatra-Olt: „Dacă vrem să atragem aici oameni bine pregătiţi, trebuie să ne gândim că vor vrea o calitate a vieţii cât mai bună“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inaugurarea fabricii Prolyte din Piatra-Olt s-a făcut astăzi în prezenţa ministrului  Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri - Costin Borc, vicepremierul vorbind despre necesitatea unor investiţii suplimentare din partea administraţiei astfel încât  eforturile private să motiveze oamenii bine pregătiţi să rămână în zonă.

Fabrica de la Piatra-Olt, o investiţie de 4,5 milioane euro, peste o treime din sumă provenind din fonduri structurale şi susţinere guvernamentală, a fost inaugurată miercuri în prezenţa vicepremierului Costin Borc. Acesta a repus în discuţie, -după ce mai devreme o făcuse la Slatina (doar ca principiu, fără să avanseze termene sau să dea speranţe), cu ocazia vizitei la societatea ALRO, -necesitatea construirii centurilor ocolitoare Slatina şi Balş până la a deveni fapt autostrada Piteşti-Craiova, care să ajute atât investitorii, cât şi specialiştii dispuşi să se stabilească la Slatina sau la Piatra-Olt.

„Dacă vrem să atragem aici oameni bine pregătiţi, tineri ingineri, trebuie să ne gândim că vor  vrea o calitate a vieţii cât mai bună“, a spus Borc, neoferind însă un răspuns clar la o altă nevoie concretă, de data aceasta a administraţiei oraşului Piatra-Olt – alimentarea localităţii cu gaze naturale.

„Ca să vă spun sincer, eu nu fac campanie, altfel mi-ar fi fost foarte simplu să vin să vă spun: «O s-aveţi gaz la Piatra-Olt! N-o să fac asta. Dar, prin primărie, Consiliul Judeţean, sigur că Guvernul este interesat să asigure toate condiţiile pentru infrastructură, fie de gaz, cum este cazul aici, fie poate în alte părţi de reţea electrică de mare putere. S-a vorbit la Alro, şi bănuiesc că şi pentru dumneavoastră este vital, şi pentru calitatea vieţii în zonă, de centură la Slatina, pentru că tot transportul de la Craiova şi până la Bucureşti trece prin oraş.“, a spus Borc.

500 de locuri de muncă în următoarele luni

Investiţia de la Piatra-Olt, o fabrică unică în ţară, în care se produc scene din aluminiu şi tribune pentru formula 1, funcţionează acum la o treime din capacitatea programată. Sunt deja 150 de angajaţi, care lucrează într-un singur schimb, însă în următoarele luni, a precizat direcorul Prolyte România, Mihai Hlihor, se vor face încadrări pentru a se asigura trei schimburi. „De multe ori îi dau exemplu pe angajaţii noştri şi spun că sunt „mici Picasso”. Fiecare piesă este unică, chiar dacă seamănă. Ei sunt nişte mici artişti şi este greu să găseşti astfel de artişti. Este o investiţie de 4,5 milioane euro. Acest spaţiu are o capacitate de până la 500 de oameni. În acest moment, sunt angajaţi în jur de 150 de oameni, care lucrează într-un singur schimb, ceea ce înseamnă că ne dorim ca în următoarele luni să ajungem la trei schimburi. Acest lucru înseamnă să ajungem la capacitatea pe care ne-o dorim. Ne gândim să trecem la o nouă fază de investiţie, o nouă hală. Este adevărat că totul depinde de alţi factori, dar intenţionăm ca în acest an să o finalizăm”, a declarat Hlihor.

La eveniment, care s-a petrecut în avans, joi venind de la Bucureşti alţi oaspeţi, în acelaşi scop, anume inaugurarea noii investiţii,  au participat prefectul judeţului – Silviu Neacşu,  şefii Consiliului Judeţean - preşedintele Paul Stănescu şi vicepreşedintele Marius Oprescu, deputatul PSD Florin Iordache, precum şi o numeroasă delegaţie a administraţiei oraşului Piatra-Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite