Val de retrageri din fruntea secţiilor de votare pentru referendum. În Olt au fost deja înlocuiţi 52 de preşedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Experţii electorali desemnaţi preşedinţi ai secţiilor de votare se retrag în valuri FOTO: arhiva ADEVĂRUL
Experţii electorali desemnaţi preşedinţi ai secţiilor de votare se retrag în valuri FOTO: arhiva ADEVĂRUL

De-abia desemnaţi, spre sfârşitul săptămânii trecute, şi zeci de experţi electorali şi-au înaintat deja cereri de retragere de la şefia secţiilor de votare, în Olt procesul fiind în derulare.

Preşedinţii celor 379 secţii de votare organizate în judeţul Olt pentru cele două referendumuri, cel naţional, pentru redefinirea familiei, şi cel judeţean, pentru redenumirea judeţului olt în Olt-Romanaţi, au fost desemnaţi prin tragere la sorţi în 27 septembrie 2018. De a doua zi, vineri, 28 septembrie 2018, au şi început să vină cererile de retragere, în Olt fiind înaintate într-o primă tranşă 14 cereri. Alte 38 au venit luni, 1 octombrie 2018, Tribunalul Olt procedând la înlocuirea persoanelor care au anunţat că nu pot asigura preşedinţia acestor secţii.

Cele 52 de retrageri au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecător Florentina Stana.
„Au fost formulate deja 14 cereri vineri, 28 septembrie 2018 şi au fost înaintate înlocuirile ieri la BEJ şi celelalte 38 formulate în cursul zilei de ieri vor fi înaintate astăzi către BEJ“, a precizat judecătorul.

Experţii electorali sunt aleşi din lista actualizată a Corpului de experţi electorali transmisă de primării către Autoritatea Electorală Permanentă, iar cei menţionaţi în respectiva listă (persoane cu pregătire juridică sau având o altă pregătire profesională, dar care se bucură de un bun renume în localitate), odată desemnaţi, se pot retrage, din motive obiective, probate, chiar şi în ziua votului. Cei care au înaintat cereri de retragere au invocat motive personale şi medicale, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite