Val de plecări din PNL Slatina. „Vor urma peste 50 de demisii în rândul militanţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalii demisionari din organizaţia Slatina îl vor urma pe Orban (aici în campanie, pe străzile din Deveselu) FOTO: Facebook
Liberalii demisionari din organizaţia Slatina îl vor urma pe Orban (aici în campanie, pe străzile din Deveselu) FOTO: Facebook

Un fost şef al PNL Slatina şi alţi membri importanţi din cea mai mare organizaţie a PNL Olt au demisionat. Cu o seară înainte, preşedintele PNL Olt dizolvase conducerea acestei organizaţii. „Au auzit de demisii şi au vrut să nu ne mai prindă cu funcţii în BPM“, spun foşti şefi liberali.

Fostul preşedinte al PNL Slatina Sorin Ţârcomnicu şi-a anunţat deja public demisia din organizaţie, acuzându-l voalat pe şeful PNL Olt că urmăreşte strict interesul propriu.

„Cu sufletul cuprins de o imensă dezamăgire, după aproape două decenii petrecute în Filiala PNL OLT, astăzi mi-am scris demisia din Partidul Naţional Liberal. Nu pot să tolerez minciuna şi mai ales trădarea electoratului care şi-a pus speranţele în noi. Alături de mai mulţi colegi am făcut acest gest, pentru că în PNL nu se mai regăsesc foarte mulţi din cei care credeau în Liberalism. Asta se întâmplă când la conducere ajung aşa cum ajung oameni terni, slabi, ce îşi urmăresc doar propriul interes şi cel mai important, care îşi demonstrează nonvaloarea în alegeri. Pentru a continua pe acelaşi drum ca şi până astăzi, voi continua lupta politică alături de Ludovic Orban şi Partidul Forţa Dreptei. O să urmeze un val de demisii din rândurile PNL OLT“, a scris, vineri seara, Ţârcomnicu pe contul său de Facebook.

„Vor urma peste 50 de demisii ale membrilor militanţi“, spun surse liberale, care dau drept sigură plecarea următorilor:  Manuel Doagă, consilier local în cadrul CL Slatina (prim vicepreşedinte PNL Slatina), Ioan Popa -vicepreşedintele organizaţiei,  Cătălin Andronesi - trezorier, Albert Marian Nenu membru în biroul permanent muncipal, Yani Mihalache, Marius Dumitrel - membru fondator PNL Scorniceşti (1990). Cu o zi înaintea anunţării acestor demisii, preşedintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, a desfiinţat conducerea organizaţiei municipale, asumându-şi interimatul. „Auzise de demisii şi a vrut să nu ne prindă cu funcţii în BPM“, spun surse din rândul demisionarilor.

Cum au pendulat liberalii olteni între Orban şi Cîţu

Lucrurile au început să nu mai funcţioneze cum trebuie în PNL Olt înaintea congresului national, atunci când activiştii au fost anunţaţi că nu-l vor mai susţine pe preşedintele în funcţie la acel moment, Ludovic Orban, ci pe candidatul „echipei câştigătoare“. Vestea venea după o primă hotărâre luată tot la nivel judeţean, de susţinere a lui Orban, la debutul campaniei interne.

Ludovic Orban a făcut, de altfel, în acest an mai multe vizite la Slatina şi în judeţ (bătând în vară străzile comunei Deveselu, pentru a-l susţine pe candidatul liberal la alegerile parţiale pentru funcţia de primar), menţionând chiar că Olt este organizaţia în care a fost, de-a lungul anilor, cel mai mult prezent în teren. Susţinătorii săi s-au trezit însă, la ultima întâlnire înainte de congres, neputincioşi. „Noi suntem cu dumneavoastră, dar nu vom fi delegaţi la congres“, i-au spus aceştia în cadrul întâlnirii pe care Orban a cerut-o pentru a-şi prezenta moţiunea. Cu o zi înainte, şeful PNL Olt anunţase deja că organizaţia îl susţine pe Cîţu, nemaiaşteptând prezentarea moţiunii lui Orban.

În judeţul Olt, în urma negocierilor, PNL rămâne cu postul de prefect pe care îl ocupă Florin Homorean, prim-vicepreşedinte PNL Olt, deşi PSD deţine în judeţ preşedinţia Consiliului Judeţean, şi cu un post de subprefect.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Lecţia cazului Roman. Puterile sunt putrede, dar România se poate salva

Cioloş critică PSD pentru numirea lui Stănescu la ANRE. Ciolacu: „Când te gudurai pe trepte la Kiseleff ca să fii premier cum stăteai cu morala?”

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite