Un şofer de ambulanţă de la Staţia Corabia a încasat salariul pentru şapte luni în care el a lucrat, de fapt, în străinătate. Cum şi-a acoperit absenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mult de jumătate dintre ambulanţierii de la Staţia Corabia au fost trimişi în judecată în acest an
Mai mult de jumătate dintre ambulanţierii de la Staţia Corabia au fost trimişi în judecată în acest an

Un nou dosar care îl vizează pe un ambulanţier al Staţiei Corabia a fost instrumentat de procurori, angajatul SJA fiind acuzat că şi-a însuşit salariul pentru mai multe luni fără să fi lucrat efectiv.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia, care a trimis în judecată 14 ambulanţieri pe care îi acuză de delapidare (furau motorină din cota autospecialelor pe care lucrau) a disjuns din cauză un nou dosar, în care deja este acuzat un bărbat şi cercetate alte persoane. Un ambulanţier este acuzat că şi-a însuşit 15.000 lei, care ar reprezenta salariul pentru şapte luni, fără să se fi prezentat efectiv la lucru. Mai mult, spun surse din anchetă, bărbatul îşi lua joburi temporare în străinătate, făcând curse ca şofer de tir. Bărbatul este inculpat şi în primul dosar de furt de combustibil, trimis deja în judecată.

Pentru a-şi masca absenţa de la lucru l-a acoperit tatăl acestuia, tot ambulanţier, cei doi lucrând, în acte, uneori, pe aceeaşi tură. Se întâmpla ca tatăl să se prezinte, atunci când tura nu era comună, în locul lui, spun surse din anchetă. În turele comune însă, în cazul anunţării a două situaţii urgente în acelaşi timp, una era lăsată de tată pe mai târziu, până când acesta se întorcea din prima cursă preluată.

„ Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au desfăşurat activităţi de urmărire penală în urma cărora a reieşit faptul că, în perioada 2017-2018, un bărbat, de 46 de ani, din comuna Gârcov, judeţul Olt, în calitate de ambulantier şi-ar fi însuşit drepturile salariale în valoare de 15.000 de lei, fără a se prezenta la serviciu.
În cauză, la data de 7 august a.c., Parchetul de pe lânga Judecatoria Corabia a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, faţa de bărbat, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals intelectual“, a transmis IPJ Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite