Trupul neînsufleţit al unui copil de 10 ani a fost găsit de pompieri în urma dezastrului pornit de la o ţigară aprinsă. Tatăl a suferit doar arsuri la mâini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dezastru balş incendiu

Două incendii în urma cărora două persoane şi-au pierdut viaţa s-au petrecut în noaptea de duminică spre luni, 15/16 martie 2020, în judeţul Olt.

Un copil în vârstă de 10 ani şi-a pierdut viaţa, la Balş, în incendiul care i-a cuprins casa, proprietarul casei, tatăl copilului,  un bărbat de 42 ani, suferind arsuri la mâini şi fiind transportat la spital. Pompierii au descoperit trupul copilului care avea arsuri pe toată suprafaţa corpului în momentul în care au reuşit să pătrundă în încăpere.

„Pompierii Gărzii Balş, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în oraşul Balş, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. La sosirea echipajelor, locuinţa, cu suprafaţa de aproximativ 40 de metri pătraţi, ardea generalizat. 

Proprietarul locuinţei, în vârstă de 42 de ani, a fost preluat de echipajul SMURD, cu plăgi la membrul superior drept şi transport la Spitalul Balş. După pătrunderea în locuinţă, pompierii au găsit într-o cameră de locuit, trupul neînsufleţit al unui copil în vârstă de 10 ani, cu arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului. În urma incendiului locuinţa a ars în totalitate“, au transmis pompierii, precizând că incendiul s-a produs din cauza unei ţigări uitate aprinse. 

În aceeaşi noapte, al zeci de kilometru distanţă, în sudul judeţului, tot într-un incediu şi-a pierdut viaţa o bătrână de 90 ani, jarul din sobă ajungând în încăpere şi determinând aprinderea materialelor combustibile din preajmă.

„Pompierii Gărzii Vişina, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută în comuna Gârcov, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. 

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la bunurile dintr-o cameră de locuit. După pătrunderea în locuinţă, pompierii au găsit trupul neînsufleţit al proprietarei locuinţei, în vârstă de 90 de ani, cu arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului“, a mai transmis ISU Olt.

În urma incendiului au ars bunurile dintr-o cameră de locuit. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite