Toţi elevii dintr-o clasă a XII-a a Colegiului Naţional „Ion Minulescu“, investigaţi medical după ce o colegă a fost depistată cu TBC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina a primit la sfârşitul săptămânii trecute vestea că are tuberculoză pulmonară, toţi colegii fetei fiind acum investigaţi specific.

Clasa în care a apărut cazul de TBC, o clasă a XII-a de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, are peste 30 de elevi, cu toţii fiind programaţi pentru investigaţii radiologice. Colega lor a aflat, la sfârşitul săptămânii trecute, că are tuberculoză pulmonară. Tânăra se confrunta de mai multă vreme cu o răceală care tot recidiva, în cele din urmă, după investigaţii amănunţite, descoperind că suferă de TBC.  Pacienta se află deja internată în secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, din Scorniceşti, primind tratament de specialitate.

Directorul adjunct al liceului, prof. Cristian Ionescu, a declarat că în şcoală s-a adoptat deja măsura dezinfecţiei întregului corp de clădire în care învaţă elevii de la clasa respectivă. Operaţiunea de dezinfecţie a avut loc luni, 2 martie 2020, după încheierea cursurilor, colegii fetei, dar şi profesorii care predau cla clasă, fiind programaţi pentru investigaţii radiologice. Conform declaraţiilor dir.-adjunct Ionescu, în familia fetei nu ar exista un istoric de boală.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite