Șoferul drogat de la 2 Mai rămâne în arest. Instanța i-a prelungit măsura preventivă

0
Publicat:

Magistrații de la Judecătoria Mangalia au decis vineri, 8 septembrie 2023, prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv pentru Matei Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri pe 19 august 2023 în satul 2 Mai.

Matei Vlad Pascu riscă ani grei de închisoare FOTO arhiva Adevărul
Matei Vlad Pascu riscă ani grei de închisoare FOTO arhiva Adevărul

Judecătorii au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia de prelungire a măsurii arestării preventive a lui Matei Vlad Pascu pentru încă 30 de zile, începând cu data de 19 septembrie 2023, până pe 18 octombrie 2023 inclusiv. Hotărârea nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Matei Vlad Pascu are 19 ani și este în arest preventiv din 19 august 2023. Experții de la Medicină Legală au găsit nu mai puțin de șase substanțe psihoactive în organismul tânărului inconștient, cu un lung istoric de consum de droguri, care, după ce le-a ingerat, s-a urcat la volan și a ucis doi tineri studenți care mergeau pe jos, de la Vama Veche spre 2 Mai.

Testul inițial făcut de Poliție a arătat că acesta consumase cocaină, metamfetamine și amfetamine. Specialiștii spun că, cel mai probabil, șoferul nu a consumat șase droguri diferite, ci, pur și simplu, un cocktail „fabricat” de traficanții de droguri.

Matei Vlad Pascu riscă să judecat și pentru conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive, pe lângă cele de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Tragedia de la 2 Mai (Constanța) din data de 19 august 2023, soldată cu doi morți și trei răniți, a cutremurat o țară întreagă. Familia Robertei Dragomir, tânăra ucisă în accident, a cerut procurorilor schimbarea încadrării juridice a faptei.

Într-o cerere detaliată și argumentată punctual trimisă procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, avocatul Adrian Cuculis a explicat motivele pentru care cere schimbarea încadrării juridice a faptei lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri, printre care se numără și Roberta Dragomir, tânăra reprezentată de către avocatul Adrian Cuculis.

„În cazul accidentului de la 2 Mai am cerut parchetului să constate că infracțiunea săvârșită este una cu intenție directă și ca atare să îi schimbe încadrarea faptei lui Vlad Pascu din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat. În mod normal ar trebui să fie admisă și trimis dosarul către Tribunalul Constanța. În acest caz Vlad Pascu riscă închisoarea pe viață”, spune avocatul Adrian Cuculis.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite