Sosirea primăverii aduce înmulţirea amenzilor în trafic. Sute de amenzi aplicate de poliţiştii de la Olt în week-end

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropierea primăverii începe să se simtă nu doar afară, ci şi în privinţa numărului tot mai mare de autoturisme în trafic. Astfel, numărul sancţiunilor contravenţionale a crescut semnificativ de la o săptămână la alta de la începutul acestei luni. Printre cei amendaţi de obicei, vitezomani sau alcoolici la volan, sancţionaţi au fost şi pasagerii de pe bancheta din spate, conform noii legislaţii.

Efective mărite ale Serviciului Poliţiei Rutiere Olt s-au aflat la datorie în weekend-ul care tocmai s-a încheiat, aceştia aplicând amenzi contravenţionale „la foc automat”. Astfel, în perioada menţionată au fost verificate în trafic un număr de 1.108 autovehicule şi aplicate pentru diverse abateri nu mai puţin de 647 amenzi. În acest interval au fost constate zece infracţiuni – toate la regimul circulaţie, au fost retrase zece certificate de înmatriculare şi fost reţinute 19 permise de conducere, dintre care 4 pentru consum de alcool la volan, 9 pentru depăşiri neregulamentare, 2 pentru neacordare prioritate şi nu mai puţin de 262 amenzi la depăşirea vitezei.

"De la o săptămână la alta se observă tot mai evident o creştere a traficului rutier, a numărului de autovehicule în trafic. Acest lucru presupune o ai mare atenţie în trafic din partea oamenilor noştri, care au mult de muncă de la începutul acestei luni încoace în special de când vremea a început să se îmbunătăţească. De asemenea, din ce am observat în ultimele două săptămâni, a crescut semnificativ şi numărul amenzilor aplicate. Astfel, numai în acest weekend care tocmai s-a terminat, oamenii noştri au aplicat 172 de amenzi doar pentru nepurtarea centurii de siguranţă, faţă de 100 sancţiuni înregistrate în weekend-ul anterior”, a declarat comisarul-şef Florin Cârstea din cadrul Poliţiei Rutiere Olt.

Reprezentanţii instituţiei menţionate au ţinut să atragă atenţia asupra faptului că numeroşi conducători auto minimalizează prevederile legale la regimul rutier.

"Din ce am observat în ultimul timp, conducătorii auto nu conştientizează în primul rând la ce pericol se expun prin nefolosirea centurii de siguranţă sau prin transportarea minorilor pe bancheta din faţă fără centura de siguranţă. Şi acum găsim în trafic şoferi care îşi pun copiii în faţă sau îi ţin în braţe fără centură de siguranţă!? Şi aici noi nu referim la riscul de a se trezi cu o amendă, cu ne referim la faptul că pun în pericol vieţi umane”, a mai precizat oficialul Poliţiei Rutiere Olt.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite