Șofer cu permis de conducere fals, reținut în Olt

0
Publicat:

Un șofer surprins în urma unui control de rutină, în trafic, cu un permis de conducere fals a fost reținut și urmează să fie propus judecătorului cu măsuri preventive.

Polițiștii l-au surpins pe șofer în trafic FOTO: arhiva/IPJ Olt
Polițiștii l-au surpins pe șofer în trafic FOTO: arhiva/IPJ Olt

Șoferul a fost oprit, luni, 13 martie 2023, a fost surpins pe o stradă din municipiul caracal, fiind oprit în trafic pentru un control de rutină.

„La data de 13 martie a.c., în jurul orei 09:15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, în timp ce efectuau activități de control al traficului rutier, pe strada Piața Victoriei din municipiul Caracal, au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 38 de ani din comuna Fărcașele, județul Olt.

La solicitarea polițiștilor, conducătorul auto a înmânat documentele personale și pe cele ale autoturismului.

În urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că permisul de conducere prezentat este fals, iar conducătorul auto nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de poliție Județean Olt. șoferul le-a prezentat polițiștilor un permis emis, teoretic, de autoritățile altui stat. În fapt, au constatat polițiștii în uram verificărilor, permisul era fals.

„Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

În continuarea cercetărilor, în aceeași zi, polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a barbatului de 38 de ani, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, au mai precizat polițiștii. 

Șoferul va fi prezentat, astazi, 14 martie a.c., în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai precizat polițiștii. 

Un alt șofer a refuzat testarea cu alcooltestul și recoltarea de probe

În noaptea de 13/14 martie 2023, de data aceasta pe o stradă din Slatina, polițiștii au oprit în trafic un șofer în vârstă de 31 ani, din Slatina. I-au propus acestuia testarea cu aparatul alcooltest, însă șoferul a refuzat. A refuzat și recoltarea de probe biologice, astfel că este cercetat acum pentru sustragerea de la prelevare.

„La data de 14 martie a.c., în jurul orei 01,40, polițiștii Biroului Rutier Slatina au depistat pe strada Crișan, din municipiul Slatina, un tânăr, în vârstă de 31 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat.

Politistii i-au solicitat tânărului testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea alcooltest cât și prelevarea de mostre biologice, la o unitate spitaliceasca.

În cauză, pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite