Slatina: Zeci de orbi şi nebuni circulă cu maşina pe străzile judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de nevăzători din Olt circulă fără probleme pe drumurile publice la volanul maşinilor pentru că nimeni nu le-a ridicat permisele.

Peste 150 de persoane care au certifiacte de nevăzători, dar şi unele probleme mentale sunt şi conducători auto. „Am cerut să se facă verificări la cetăţenii care au certificate de handicapat şi au şi permis de conducere sau permis de port armă. Din cele 3000 de astfel de persoane câte sunt la nivelul judeţului Olt, 156 de posesori de certificat de nevăzători au şi permis de conducere, în timp ce 8 dintre ei îşi depuseseră dosarul pentru obţinerea carnetului”, a explicat subprefectul Adrian Pop. Unii dintre ei au şi permise de port armă, dar până acum Biroul de Arme şi Exploziv din cadrul IPJ Olt nu au dat numărul persoanelor aflate în această situaţie.

Medicii de familie trebuie să anunţe poliţiştii despre şoferii orbi

Prefectura a cerut Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt să ia măsuri şi să facă cercetări pentru a stabili cum şi-au luat aceşti oameni permisul de conducere. „Este posibil ca unii dintre ei să fi căpătat acest handicap mai târziu şi atunci aveau deja permis. Cei 8 care vroiau să dea examen au făcut şcoala de şoferi, au trecut de un examen psihologic, au primit un aviz favorabil”, a spus subprefectul. Oamenii legii au început ridicarea acestor permise de la cetăţenii cu certificate de handicapaţi.
Scenariul după care aceşti oameni pot circula liniştiţi pe drumurile publice este foarte simplu. Dacă medicii de familie nu anunţă poliţiştii că au pacienţi cu probleme de vedere, atunci nimeni nu poate face nimic. „În urma numeroaselor controale pe care le-am efectuat, noi nu am depistat niciun astfel de caz. Medicii de familie trebuie să ne anunţe dacă au pacienţi cu astfel de probleme şi noi trebuie să îi chemăm la secţie şi să le luăm permisul sau, după caz, să le explicăm că nu-şi pot depune dosar penru obţinerea lui. Până acum niciun medic de familie nu ne-a sesizat aşa ceva”, a spus Cristian Rădoi, subcomisar în cadrul Serviciului Poliţie Rutieră Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite