Slatina: Un instructor auto şi un medic, cercetaţi că au lăsat un orb să dea examen de permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nevăzător care vroia să obţină permisul auto a fost prins ieri de poliţişti după ce a dat proba practică. Între timp alte 156 de persoane cu certificate de hadicapaţi circulă cu maşinile pe străzi

Una din cele trei persoane care au certificat de nevăzător şi care şi-a despus dosarul pentru obţinerea permisului de conducere a fost ridicată ieri de poliţişti în Caracal după ce a dat proba practică a examenului auto. „Persoana nu vedea cu un ochi şi după ce a parcurs traseul indicat de poliţistul examinator a fost ridicată de poliţişti când a coborât din maşină”, a spus Florin Hoară, şeful Serviciului Regimuri Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor. Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz şi fac verificări atât la şcoala de şoferi pe care a absolvit-o nevăzătorul, cât şi la medicul care i-a eliberat fişa medicală. „El a motivat că poate să dea examen chiar dacă are această problemă. I s-a luat o declaraţie şi facem verificări, iardacă vom constata că nu are voie să dea examen, instructorul şi medicul care i-a dat aviz favorabil vor fi traşi la răspundere”, a explicat Claudia Radu, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.
Poliţiştii olteni nu au ridicat până acum niciun permis de conducere de la cele 156 de persoane care au certificate de handicapaţi, fie ei nevăzători sau cu probleme psihice pe motiv că aceştia trebuie să fie controlaţi din nou de medici.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite