Slatina: Un ciobănesc german, pompier de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mera este singurul câine al ISU Olt. Are nouă luni şi în curând va participa la misiuni, alături de pompierii olteni.

Lucrătorii ISU nu iau în seamă criza şi fac angajări. Ultimul coleg sosit în rândul acestora nu este tocmai un pompier, ci este un câine ciobănesc german care are rolul de a găsi supravieţuitori sub dărâmături. Este vorba despre Mera, o căţeluşă care se află în perioada de predresaj şi aparţine de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt. Face parte din primii 11 câini antrenaţi special pentru intervenţia în caz de cutremur. Mera este singurul pompier al ISU Olt care poate găsi şi salva oamenii prinşi sub dărâmături în cazul unor calamităţi naturale sau dezastre.

Toţi pompierii s-au ataşat de Mera

„Mera a fost adusă de la Centrul Chinologic de la Sibiu. Se află în perioada de predresaj şi urmează un antrenament foarte strict. Deocamdată, o învăţ comenzile de bază, urmând ca în anul 2010 să plec împreună  cu Mera la Centrul Chinologic de la Sibiu pentru dresaj. Este un câine foarte inteligent şi învaţă cu uşurinţă toate comenzile noi“, a spus Ion Iagăr, conductorul Merei.

De când a venit, căţeluşa şi-a făcut foarte mulţi prieteni printre pompierii olteni. Este foarte sociabilă şi tot timpul cu chef de joacă. „Nu trece o zi fără să mă duc pe la Mera să văd ce face. Imediat cum vede pe cineva, vine la gard şi latră să-i dai drumul, să se joace prin curte, dar singurul care poate face asta este doar conductorul ei. A devenit vedeta unităţii şi ne-am ataşat cu toţii de ea. Era necesară venirea ei pentru că este singurul câine al ISU Olt specializat să caute victimele sub dărâmături“, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite