Slatina: Conducerea Altur Slatina a fost arestată pentru tentativă de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numele Altur, târât în afaceri pe piaţa de capital
Numele Altur, târât în afaceri pe piaţa de capital

Omul de afaceri Cătălin Chelu, cel mai important acţionar Altur Slatina, împreună cu trei apropiaţi, printre care şi Antonel Bunu, preşedintele Consiliului de Administraţie Altur, au fost reţinuţi sâmbătă dimineaţă de procurorii DNA, acuzaţi de o posibilă mită ce urma să-i fie oferită secretarului de stat Valentin Fătuloiu. Cei doi au ajuns după gratii sâmbătă seara, alături de un fost director Altur şi încă un aprop

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat vineri un flagrant în cazul omului de afaceri Cătălin Chelu, acesta fiind acuzat că ar fi încercat să-l mituiască pe secreatrul de stat Fătuloiu cu două case, două maşini şi 50.000 de euro pentru a interveni în rezolvarea unor dosare. Alături de Chelu au fost învinuiţi sub acuzaţia de complicitate trei apropiaţi: Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Badea, primii doi având şi ei legătură cu fabrica slătineană de piese şi accesorii auto. Antonel Bunu este preşedintele Consiliului de Administraţie, iar Gabriel Constantinescu a deţinut în urmă cu trei ani funcţia de  director de management. Cei patru afacerişti au fost prezentaţi sâmbătă Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a decis arestarea pentru 29 de zile. Directorul Altur, Niţu Rizea, nu a putut fi contactat pentru o poziţie oficială privind implicarea numelui societăţii în acest scandal.

Numele Altur, târât în afaceri pe piaţa de capital
Cătălin Chelu este cel mai important acţionar al Altur, deţinând prin intermediul firmelor Mecanica Rotes Târgovişte şi Celule Electrice Băileşti 43% din acţiuni. Deţine acţiuni la 48 de societăţi, dintre care 14 listate la Bursa de Valori, fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, cu o avere estimată la 50 de milioane de euro. Este unul dintre cei mai mari acţionari de la SIF-uri, iar Asociaţia Investitorilor îl acuză că ar fi încercat să preia forţat mai multe companii şi că acţionează concertat pentru a depăşi pragul de acţiuni impus de lege privind SIF-urile. Printre firmele cu acţiuni la SIF-uri se numără şi Altur Slatina, care a cumpărat în octombrie 1,1 milioane de acţiuni la SIF Muntenia.
Media vehiculează trei dosare pe care procurorii DIICOT le au în lucru în care figurează numele lui Chelu referitoare la spălare de bani, evaziune fiscală şi infracţiuni privind piaţa de capital, dosare aflate în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale.

INFO BOX
Profit în creştere pentru ALTUR

Altur Slatina a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu o creştere a profitului de 14%, ajungând la 2,58 milioane lei, şi  creştere a cifrei de afaceri cu 37%, ajungând de la 61,5 milioane la 84,42 milioane lei. Numărul de angajaţi a scăzut însă de la 803 la 722.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite