Slatina: Angajatul care a murit sub un mal de pământ lucra la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ciuchete, angajatul de 36 de ani, care şi-a pierdut viaţa zilele trecute la Spineni, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el în timp ce efectua lucrări pentru o canalizare, nu avea carte de muncă.

Bărbatul lucra la SC Alimar Construct SRL de ceva timp. Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt îl cercetează acum pe patronul firmei întrucât muncitorul nu avea nici echipament corespunzător, iar malurile de pământ nu erau consolidate.
„Din ce am constatat până în prezent, normele de protecţie a muncii nu au fost respectate în acest caz. Malurile de pământ nu erau sprijinite, muncitorul nu avea echipament de protecţie şi nici contract de muncă. Pentru nesprijinirea malurilor, angajatorul va primi o amendă de până la 10.000 de lei. Şeful de şantier susţine că angajatul venise la muncă de doar două zile. Vom lua declaraţii de la rude şi colegi să vedem dacă este aşa. După finalizarea cercetărilor, dosarul va fi trimis la Parchet cu propuneri legale”, a declarat Florin Tudor, inspectorul şef adjunct în cadrul ITM Olt. Ion Ciuchete era din comuna olteană Găneasa şi avea o fetiţă de 5 ani.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite