Slatina: Adela Panţucu iubeşte florile şi copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A lucrat ca profesor de biologie, inginer iar acum este educator specializat la un centru de copii. Iubeşte florile de mică. În urmă cu puţin timp şi-a deschis florăria la care a visat toată viaţa.

Având părinţii profesori de biologie, aceştia i-au insuflat pasiunea şi dragostea pentru plante. Dacă în perioada liceului visa să ajungă şi ea profesor de biologie la fel ca părinţii ei, în clasa a XII-a şi-a schimbat opţiunea. „Am terminat la Licerul Radu Greceanu profilul biologie-chimie. Am vrut să mă fac profesor de biologie, ambii părinţi având această meserie, dar în clasa a XII-a am auzit de exsitenţa disciplinei Floricultură în cadrul Facultăţii de Horticultură şi am luat decizia de a da acolo. Am fost 12 candidaţi pe loc, dar am reuşit să intru din prima“, îşi aminteşte Adela Panţucu. De mic copil ştia denumirile ştiinţifice ale plantelor, aşadar în timpul facultăţii nu a întâmpinat probleme în acest sens. După terminarea facultăţii a lucrat timp de doi ani ca profesor suplinitor de biologie, apoi ca inginer. „Din 1997 m-am angajat la Centrul de Plasament Zorile ca profesor educator, iar acum sunt educator specializat la Centrul de Zi Amicii“, povesteşte Adela.

Şi-a deschis florăria de Ziua Îndrăgostiţilor

În urmă cu doi ani, la insistenţa colegelor de serviciu Adela a început să facă aranjamente florale pentru diferite ocazii. Cum de mică a fost fascinată de flori, pentru decoratoarea florală a fost o adevărată plăcere să facă buchete de mireasă şi lumânări de cununie. „Acum doi ani m-au rugat colegele mele de serviciu, ştiindu-mi pasiunea pentru flori, să le ajut cu florile de la cununie şi aşa am început să fac lumânări şi aranjamente“, mărturiseşte Adela Panţucu. De Ziua Îndrăgostiţilor şi-a făcut cel mai frumos cadou, şi-a deschis florăria la care visa de mică. „Dintotdeauna mi-am dorit să am o florărie şi am reuşit în urmă cu puţin timp să-mi deschid un chioşc de flori. Având acest chioşc acum intenţionez să mă axez pe nunţi, să fac aranjamente pentru evenimente. Până acum am făcut asta la rugămintea colegelor mele, acum mi-am deschis un chioşc şi de acum încolo vreau să mă ocup şi de aranjamente pentru nunţi sau botezuri. Este minunat să vezi că şi tu poţi contribui la bucuria mirilor, la nunta lor perfectă“, explică Adela. Iubeşte florile şi pune suflet în fiecare buchet pe care îl face, în primul rând pentru a se mulţumi pe ea şi apoi pe clienţii ei. Imaginaţia, pasiunea şi dexteritatea sunt calităţile care o ajută să dea viaţă florilor. „Îmi place foarte mult să fac asta, mă relaxează. Cred că am imaginaţia, dăruirea şi îndemânarea mea mă ajută să creez fiecare bucheţel“, spune decoratoarea.




Profil
NĂSCUTĂ. 26 noiembrie 1970, Balş, judeţul Olt
STUDII. Facultatea de Horticultură Craiova şi Facultatea de Sociologie-Psihologie Bucureşti
FAMILIE. Căsătorită, are un băiat

Ce-i place
•• „Iubesc florile. Îmi place să citesc, să mă plimb în natură, dar din păcate timpul nu-mi prea permite să fac asta. Calitatea cea mai de preţ a oamenilor este sinceritatea, chiar dacă uneori adevărul doare“.

Ce nu-i place
•• „Urăsc linguşeala. Nu-mi plac oamenii cu două feţe, care în faţă îţi spun ceva, iar pe la spate te vorbesc de rău sau te lovesc unde te doare. Nu-mi place să pierd timpul degeaba“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce preferă slătinenii în materie de aranjamente florale?
A.P.: În general preferă crizantemele, pentru că sunt şi foarte ieftine. Sunt şi persoane care vor să asorteze aranjamentele florale cu dceorul sălii. De exemplu am avut cazuri în care sala a fost verde şi mi-au solicitat flori mov. Eu încerc să respect ceea ce vor clienţii, dar dacă sar calul şi ceva nu se potriveşte refuz să fac şi le spun acest lucru.

•• Cât timp vă ia să faceţi un aranjament?
A.P.: Nu pot să dau un timp, pentru că depinde de complexitatea aranjamentului. Dacă vreau să fac ceva mai sofisticat, durează ceva mai mult, iar unul simplu se face destul de repede. Totul ţine şi de starea mea de spirit. Sunt momente în care nu sunt în apele mele şi atunci pot să stau mai mult la un aranjament.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite