Şeful sindicatului poliţiştilor din Olt despre scandalul Gabriel Oprea: „Care onoare la vreun ministru în România?!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Interne, Gabriel Oprea FOTO Adevărul
Ministrul de Interne, Gabriel Oprea FOTO Adevărul

Şeful Sindicatului Poliţiştilor din Olt, Cristel Ioţu, invitat să comenteze cazul în care, în urmă cu o săptămână, un coleg din Bucureşti şi-a pierdut viaţa în misiune deschizând drumul ministrului Oprea în coloana oficială, a refuzat să se pronunţe pe marginea circumstanţelor accidentului, dar a vorbit despre demisia superiorului său şi despre moralitatea clasei politice.

Invitat să-şi spună părerea despre circumstanţele care au dus la moartea colegului Bogdan Gigină, şeful Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) – Biroul Teritorial Olt, Cristel Ioţu, a refuzat să se pronunţe, invocând ancheta în derulare şi informaţiile sumare deţinute: „Până nu se finalizează ancheta nu pot să mă pronunţ. Eu lucrez pe cercetare penală, chiar pe accidente rutiere, nu pot să-mi dau cu părerea dacă nu cunosc toate elementele, nu e corect”, a spus foarte hotărât Ioţu.
 

Despre situaţia politică la care s-a ajuns, despre demisii care în lumea civilizată survin după ce politicienii fac o afirmaţie nefericită sau vreun gest nepotrivit, sindicalistul a vorbit însă tranşant, menţionând că nu un ministru, ci întreaga clasă politică a atins un minimum de morală.

„Noi trăim în România. Dacă-mi arătaţi dumneavoastră pe cineva, începând cu Preşedintele României şi terminând cu ce politician vreţi dumneavoastră, că-şi respectă promisiunea... Despre ce vorbim, care onoare la vreun  ministru în România, sau la oricare politician!? Dacă nu aş fi depus un jurământ de credinţă, în care încă mai cred, aş fi plecat demult din România. Toţi suntem responsabili. Suntem conduşi de politicienii pe care i-am votat. Eu n-am văzut demisii de onoare, am auzit doar declaraţii!”, a declarat Cristel Ioţu, şeful SNPPC, Biroul Teritorial Olt.
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite