Record “negru” la Olt: trei spânzuraţi în trei ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua săptămână a debutat într-un mod cât se poate de nefast în judeţul Olt. Astfel, potrivit informaţiilor reprezentanţilor autorităţilor judeţene cu atribuţii în domeniu, nu mai puţin de trei persoane au fost găsite fără suflare în cursul zilei de luni - 29 iulie, într-un răstimp de numai trei ore. Grav este şi faptul că victimele au avut vârste diferite, pornind de la 14 ani şi ajungând până la 70 de ani. Anchete sunt în derulare în acest sens.

La locul celor trei cazuri au intervenit de fiecare dată numai echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt nemaifiind chemate, cum se proceda de regulă. Cele trei persoane găsite spânzurate proveneau din localităţi diferite ale judeţului, victimele fiind, în toate cazurile, de sex masculin.

Astfel, un adolescent de 14 ani, din satul Zănoaga, comuna Dăneasa, a fost găsit spânzurat într-o pădure de lângă sat. La scurt timp, un bărbat de 38 de ani din comuna Vădăstriţa a fost găsit într-o situaţie similară, dar, de data aceasta, în incinta gospodăriei personale. Într-o postură identică aproape a fost descoperit, de asemenea, un alt bărbat – în vârstă de 70 de ani, din comuna Mărunţei. Toate cele trei cazuri au fost semnalate în decurs de trei ore, în cursul zilei de luni – 29 iulie.

"În toate cele trei cazuri, victimele au fost găsite fără suflare, fapt pentru care nu s-au mai efectuat manevre de resuscitare deoarece erau inutile", a precizat dr. Mădălina Deloreanu, director medical al SJA Olt.

Poliţia a deschis anchete în fiecare dintre cazurile menţionate şi încearcă să stabilească circumstanţele şi cauzele ce au condus la producerea tragediilor.

Reamintim că, la distanţă de numai câteva zile, respectiv sâmbătă – 27 iulie, un alt adolescent, de data aceasta având 16 ani, a fost găsit spânzurat în comuna Iancu Jianu, într-o anexă a părinţilor. Cel care a făcut funesta descoperire a fost unul dintre unchii săi, care a dat alarma.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite