Pistolari de la Olt, amendaţi usturător şi lăsaţi fără “jucării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au aplicat amenzi dure atât fostului proprietar de arme, dar şi actualului deţinător al acestora
Poliţiştii au aplicat amenzi dure atât fostului proprietar de arme, dar şi actualului deţinător al acestora

Doi bărbaţi din comuna Dobreţu, judeţul Olt, au fost sancţionaţi cu amenzi dure după ce poliţiştii au descoperit că au încălcat legislaţia privind regimul armelor şi muniţiilor. Mai exact, unul dintre ei a fost amendat deoarece a vândut două arme fără să anunţe autorităţile, iar celălalt pentru că le-a cumpărat, tot fără să anunţe autorităţile. În plus, cei doi amatori de senzaţii tari au rămas şi fără arme.

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt au găsit, zilele trecute, la domiciliul unei persoane din satul Dobreţu, comuna Dobreţu, două arme letale deţinute ilegal. Descinderea poliţiştilor a avut loc ca urmare a unui “pont”, astfel că autorităţile au mers la domiciliul lui Petre D., în vârstă de 63 ani, din comuna menţionată, despre care se ştia că este deţinător legal de arme şi muniţii letale. În timpul controlului a ieşit la iveală că persoana în cauză poseda, pe lângo o armă legală, şi alte arme fără a avea însă autorizaţie.

“În urma controlului efectuat la domiciliul bărbatului au fost identificate trei arme letale, dintre care una de vânătoare - deţinută legal, precum şi două arme letale, respectiv o armă de vânătoare şi una de tir sportiv cu glonţ, deţinute ilegal. Din cercetările ulterioare, poliţiştii au stabilit că cele două arme aparţin unui consătean, care le înstrăinase în urmă cu mai mult timp fără să anunţe acest fapt aşa cum prevede legislaţia. Drept urmare, cele două arme deţinute ilegal au fost confiscate, fiind dispuse totodată şi alte măsuri punitive”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

.

Amenzi dure pentru “uitare”

Poliţiştii au întocmit în acest caz acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Totodată, ei au aplicat două sancţiuni contravenţionale. Pe de-o parte, proprietarul ilegal de arme a fost amendat pentru nerespectarea condiţiilor de păstrare a armelor letale supuse autorizării în cuantum de 2.001 lei, iar, în plus, s-a dispus şi anularea dreptului acestuia de deţinere, port şi folosire a armelor. Armele i-au fost confiscate.

Pe de altă parte, persoana care şi-a înstrăinat armele unei persoane neautorizate fără să anunţe autorităţile a fost şi ea amendată cu 5.001 lei. De precizat că şi acestuia i-a fost anulat dreptul de a mai deţine sau folosi arme pe viitor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite