Peste 200 de şoferi, amendaţi de poliţiştii de la Olt pentru că “au uitat” piciorul pe pedala de acceleraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de la Olt au ieşit iarăşi "la vânătoare"... (FOTO: Mugurel Manea)
Poliţiştii de la Olt au ieşit iarăşi "la vânătoare"... (FOTO: Mugurel Manea)

Poliţiştii Brigăzii Rutiere Olt au ieşit în trafic pe parcursul week-end-ului care este pe cale să se încheie astăzi “la vânătoare” de şoferi indisciplinaţi sau tupeişti care nu ţin cont de legislaţie în domeniu. Drept urmare, peste 200 de conducători auto surprinşi “uitând” piciorul pe pedala de acceleraţie au fost amendaţi, acestora adăugându-li-se alţi o sută pentru alte abateri.

Inspectoral de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt a continuat şi zilele acestea seria de acţiuni preventive pentru reducerea evenimentelor rutiere grave produse pe fondul nerespectării normelor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice, în special a celor care reglementează regimul legal de viteză. Astfel, în perioada 27-29 septembrie, poliţiştii rutieri, împreună cu cei de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Olt, au desfăşurat acţiuni pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, axate în principal pe depăşirea limitei legale de viteză.

“Acţiunea a fost organizată după un plan bine pus la punct, respectiv a avut loc premergător începerii anului universitar (1 octombrie, n.a.), şi urmăreşte reducerea evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea vitezei legale. Pentru realizarea operaţiunii au fost folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare. În primele două zile ale acţiunii, adică vineri şi sâmbătă, au acţionat în tarfic 109 poliţişti, dintre care 59 de poliţie rutieră şi 50 de ordine publică, aceştia având la dispoziţie 20 de autospeciale pe care se afla montată aparatură de filmare şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Poliţiştii au constatat patru infracţiuni şi au aplicat nu mai puţin de 341 sancţiuni contravenţionale, dintre care 210 numai pentru depăşirea vitezei legale. Alte amenzi au mai fost aplicate pentru pentru consum de alcool, depăşire neregulamentară ş.a. Totodată, poliţiştii olteni au reţinut nouă permise de conducere, dintre care două pentru consum de alcool, patru pentru depăşire neregulamentară şi trei pentru alte abateri, şi au retras cinci certificate de înmatriculare. Valoarea cumulată a sancţiunilor în intervalul de timp amintit s-a ridicat la 50.582 lei.

Pentru prevenirea producerii unor accidente rutiere, reprezentanţii Poliţiei recomandă conducătorilor auto să ţină cont de câteva sfaturi: să respecte limitele legale de viteză - în special în interiorul localităţilor, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum, să acorde o atenţie sporită pietonilor şi, totodată, să-şi ataşeze centura de siguranţă înainte de pornire.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite