Percheziţii la Caracal, la omul de afaceri Remus Rădoi, zis „Codiţă“. Ce caută procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au descins, joi-dimineaţă, la firmele lui Remus Rădoi, zis „Codiţă“, procurorii suspectându-l că foloseşte muncă la negru.

Cinci percheziţii sunt efectuate joi-dimineaţă, 12 martie 2020, la Caracal, la firmele de pază ale lui Remus Rădoi, zis „Codiţă“, devenit cunoscut vara trecută, după ce a făcut cunoscută conversaţia pe what-s app cu adjunctul IPJ Olt, Nicolae Alexe, în operaţiunea de căutare a Alexandrei Măceşanu.

„Astăzi, 12 martie 2020, începând cu ora 08.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt efectuează 5 percheziţii, pe raza municipiului Caracal, în  judeţul Olt, la sediile a două societăţi comerciale, precum şi la domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării efectuării verificărilor în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă, faptă prevăzută şi pedepsită de prevederile Legii 53/2003, Codul Muncii.

Din cercetări a reieşit faptul că cele două societăţi comerciale, deşi aveau încheiate contracte de prestări servicii de pază şi protecţie cu numeroase societăţi comerciale cu capital de stat şi privat, ar fi folosit la muncă mai multe persoane fizice, fără să aibă încheiate cu acestea contracte individuale de muncă.

Pentru ascunderea situaţiei de fapt şi evitarea răspunderii penale sau contravenţionale, după caz, reprezentanţii firmelor de pază ar fi refuzat în mod nejustificat şi repetat să prezinte organelor abilitate documentele contabile solicitate“, a informat IPJ Olt.

Cu ocazia percheziţiilor se urmăreşte ridicarea de documente financiar-contabile, în vederea probării activităţii infracţionale. În baza mandatelor de aducere, trei persoane urmează a fi audiate pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite