O stradă şi o şcoală de la Olt vor purta numele lui Corneliu Vadim Tudor

0
0

Comuna natală a tatălui şi bunicilor ”Tribunului” Corneliu Vadim Tudor are, de la finele săptămânii trecute, o şcoală şi o stradă cu numele politicianului. Acest lucru a devenit realitate de vineri – 18 septembrie, după ce consilierii locali din comuna Teslui, judeţul Olt, au aprobat un proiect prin care o stradă şi o şcoală din localitate vor purta numele menţionat.

Puţini cunosc faptul că, născut în Bucureşti, Corneliu Vadim Tudor a avut ”rădăcini” şi în judeţul Olt, acolo unde au trăit şi locuit tatăl şi bunicii din partea acestuia. Este vorba despre localitatea anterior menţionată, respectiv satul Cherleştii din Deal, comuna Teslui. Vinerea trecută, în cadrul unei şedinţe derulată în după-amiaza acestei zile, consilierii locali din comuna amintită au aprobat un proiect de hotărâre ce a statuat că şcoala şi o stradă din localitate să poarte numele ”Senator Corneliu Vadim Tudor”. Proiectul cu pricina, înaintat la iniţiativa fostului edil al comunei Teslui, Vasile Ciripuş, dar şi a actualului primar, Mihăiţă Lăzărescu, a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Autorităţile locale au vrut, prin acest gest, să onoreze memoria politicianului şi publicistului român care, pe timpul vieţii, nu a uitat de satul unde a copilărit. Mai precis, C.V. Tudor a ajutat autorităţile locale să primească fonduri pentru betonarea unei străzi din satul anterior amintit unde a locuit tatăl său, iar, în plan cultural, a făcut numeroase donaţii de carte şi alte materiale şcolare către Şcoala Generală din Teslui. În urma proiectului aprobat la finele săptămânii trecute, strada Câmpului din satul Cherleştii din Deal - betonată cu sprijinul politicianului, îi va purta numele, lucru care se va întâmpla şi cu Şcoala generală Teslui.

”Prin această idee noi nu facem decât ceva omenesc: să onorăm persoana şi omul care a fost Corneliu Vadim Tudor, un om care şi-a petrecut o parte a copilăriei aici, la tatăl lui - la noi în comună. Este, poate, cel mai deştept om din comună, este normal că merita o asemenea onoare şi, pentru noi, este ceva firesc şi mereu ne-am mândrit cu el şi o vom face şi de acum înainte”, a declarat, pentru ”Adevărul”, fostul primar al comunei Teslui, Vasile Ciripuş.

Diriguitorii autorităţilor locale urmează acum să efectueze demersurile necesare pentru ca iniţiativa să devină realitate prin informarea Prefecturii Olt şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Corneliu Vadim Tudor, fondator al Partidului România Mare, a fost înmormântat joia trecută; el a decedat la vârsta de 65 de ani. A fost senator în Parlamentul României în perioada 1992-2008, iar la 7 iunie 2009 a fost ales în Parlamentul European. A candidat de mai multe ori pentru Preşedinţia ţării, apogeul politic în acest sens înregistrându-l în 2000, când s-a clasat pe locul doi în cursa electorală cu Ion Iliescu.

Mai puteţi citi:

Preoţi olteni care au înfundat temniţele comuniste fiind consideraţi „elemente duşmănoase“. Pretextele criminale folosite de regim împotriva prelaţilor

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri