“Mini-vacanţa” elevilor de la Olt a luat sfârşit: revin la şcoală de miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia meteorologilor de a nu prelungi codul portocaliu de ninsori şi viscol, instituit pe raza judeţului Olt pe parcursul zilei de marţi, face ca reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt să anunţe reluarea cursurilor la unităţile şcolare gimnaziale şi preuniversitare din judeţ. Reamintim că, marţi, elevii din judeţ au stat acasă în urma unei hotărâri a conducerii IŞJ de a suspenda pentru o zi activitatea didactică în teritoriu.

Elevii din judeţul Olt se întorc la şcoală începând de miercuri. Agenţia Naţională de Meteorologie a ridicat avertizarea de cod portocaliu de ninsori şi viscol de marţi, orele 14.00. La luarea acestei decizii a contribuit faptul că vremea nu a mai necesitat astfel de măsuri de precauţie. Totuşi, judeţul Olt continuă să rămână sub cod galben de viscol.

“Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt a decis reluarea cursurilor începând de miercuri – 27 martie. Acest fapt vine ca urmare a ridicării precauţiilor necesitate de codul portocaliu sub care s-a aflat judeţul Olt şi alte judeţe din sudul ţării în cursul zilei de astăzi (marţi – 26 martie, n.a.)”, a declarat Dan Stoichicescu, şeful Cancelariei Prefectului judeţului Olt şi, totodată, coordonatorul Comitetului Judeţean de Urgenţă Olt.

Potrivit meteorologilor, vremea în Oltenia va fi deosebit de rece până în data de 29 martie, cu temperaturi maxime medii cuprinse între 0-3 grade Celsius, dar şi cu minime negative, în medie, în jur de minus 3 grade. Apoi, vremea se va încălzi treptat. Din 5 aprilie, temperaturile diurne vor scădea uşor până la valori medii de 12 grade, iar temperaturile nocturne vor fi negative în primele zile de după 26 martie, apoi vor creşte şi ele, urmând ca, în perioada 31 martie – 7 aprilie, acestea să fie cuprinse, în medie, între 4-6 grade Celsius.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite