La Slatina se lansează volumul 2 al anuarului „Muzeul Oltului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul va avea loc la Muzeul Judeţean Olt din Slatina...
Evenimentul va avea loc la Muzeul Judeţean Olt din Slatina...

Muzeul Judeţean Olt găzduieşte, vineri – 18 ianuarie, lansarea volumului doi al anuarului ştiiinţific “Muzeul Oltului”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11.00 în sala de festivităţi a instituţiei din Slatina, fiind corespondent aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea Muzeului Judeţean Olt şi a celebrării a 645 de ani de atestare documentară a municipiului Slatina pe data de 20 ianuarie 2013.

La eveniment vor fi prezente şi o parte dintre persoanele ce au contribuit direct la realizarea cărţii, precum referenţii ştiinţifici prof. univ. dr. Sorin Liviu Damean de la Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova sau prof. univ. dr. Ioan Calafeteanu de la Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universităţii „Valahia” din Târgovişte.

Al doilea volum al anuarului “Muzeului Oltului” însumează 29 de articole şi studii ştiinţifice semnate de 25 autori provenind din Bucureşti, Craiova, Brăila, Alexandria, Caracal, Corabia şi Slatina. Anuarul are 500 de pagini şi a fost editat în 500 exemplare. Din punct de vedere thematic, el este structurat pe şase secţiuni: Arheologie, Istorie, Evocări, Titulesciana, Documentar, Etnografie şi Patrimoniu.

“Cartea se adresează tuturor acelora care preţuiesc istoria şi cultura poporului român, celor care, în calitatea lor profesională de istorici, cercetători ştiinţifici, profesori, muzeografi, restauratori şi conservatori, au demnitatea, speranţa şi puterea de a lupta pentru România profundă”, a declarat directorul Muzeului Judeţean Olt, Laurenţiu Guţică.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite