Israel caută muncitori în construcţii printre olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltenii care au experienţă în munca pe şantier au o şansă de a lucra în Israel pe bani frumoşi
Oltenii care au experienţă în munca pe şantier au o şansă de a lucra în Israel pe bani frumoşi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt continuă înscrierile pentru persoanele care vor să muncească în sectorul construcţiilor în Israel. Obţinerea unui astfel de job este posibilă ca urmare a semnării unui protocol, în iunie 2014, între Ministerul Muncii şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel.

Protocolul menţionat mai sus este pus în aplicare de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România, prin intermediul filialelor sale din ţară, şi Autoritatea pentru Populaţie, Emigrare şi Frontieră din Israel. Persoanele din judeţul Olt interesate să muncească în Israel în sectorul construcţiilor trebuie să ştie că se pot înscrie doar la Slatina, respectiv îşi pot depune dosarele doar la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt de lângă bazarul “Slatex - Millenium 2000” de pe strada Crişan.

Meseriile căutate de către angajatorii din Israel sunt: dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată; fierari-betonişti în îndoirea fierului şi zidari-faianţari, pentru toate cele trei categorii de meserii fiind obligatorie cunoaşterea citirii planurilor de construcţii. Se mai caută zidari-tencuitori.

”Din start trebuie ştiut că vor fi acceptate doar persoanele care au o minimă experienţă în sectorul de muncă amintit mai devreme şi, mai ales, NU au mai muncit în ţara angajatoare. De asemenea, persoanele interesate mai trebuie să îndeplinească câteva condiţii: să nu aibă rude de gradul I ce lucrează deja în această ţară (cu excepţia fraţilor), să nu aibă cazier judiciar, să fie apţi psihic şi fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie (inclusiv muncă la înălţime) şi manipulare de greutăţi, şi să nu sufere de anumite boli cronice”, a declarat Elena Ţane, şefa Biroului EURES din cadrul AJOFM Olt.

Contractele de muncă se vor încheia pentru o perioadă de un an, dar acestea pot fi prelungite până la cel mult 63 de luni. Salariul lunar minim brut va porni de la 1.540 dolari SUA.

Candidaţii care vor să-şi depună dosare pentru a fi luaţi în evidenţă vor completa o cerere tip şi vor aduce cu sine următoarele documente: curriculum vitae, declaraţie - tip bilingvă, copie carte de identitate, copie paşaport, copii ale actelor de studii şi de calificare, copii ale documentelor ce atestă experienţa şi vechimea în muncă, cazier judiciar valabil, în original. Informaţii suplimentare referitoare la cazare, asigurare medicală, transport, viză, modalitatea de recrutare, condiţii de muncă etc. pot fi găsite pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă - www.anofm.ro, sau la numărul de telefon special 031.9499 – linia specială JRS România. Totodată, detalii mai pot fi obţinute şi la numărul de telefon autohton al AJOFM Olt - 0249/411.002.

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

Muncitorii în construcţii, aşteptaţi să se înscrie pentru contracte lunare în Israel de peste 1.500 $

Oltence la muncă în Spania la cules de căpşuni

Locuri de muncă vacante la McDonald’s în Germania

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite