Invitaţie la teatru, la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii teatrului din municipiul Slatina sunt invitaţi, joi – 8 noiembrie, la Centrul Cultural “Eugen Ionescu” pentru a participa, de la orele 18.30, la prezentarea comediei “Iubeşte-mă... America!”, în regia maestrului Al.G. Croitoru şi în interpretarea actriţei româno-canadiene Claudia Motea.

Actriţa Claudia Motea interpretează în acest spectacol nu mai puţin de opt personaje cu vârste între 25 şi 80 de ani. Piesa “Iubeşte-mă... America!” evocă povestea fascinantă a unei actriţe din România - Stela, care, proaspăt ajunsă pe meleagurile Americii, întâmpină peripeţiile de adaptare specifice oricărui emigrant din lume. În rolul principal, Stela cântă, dansează, vorbeşte cu Statuia Libertăţii, devine înger păzitor îngrijându-şi aripile - prăfuite uneori, mănâncă stele cu iubitul ei, trăind sentimentul libertăţii în New York. De pe scenă, Stela interacţionează cu celelalte şapte personaje de pe ecran.

Spectacolul a fost premiat în Canada şi în ţara noastră, cucerind publicul spectator atât prin conceptul său inedit de teatru-film, el fiind o îngemănare între arta teatrală şi arta filmică, cât şi prin jocul actriţei româno-canadiene Claudia Motea. Organizatorii, Primăria Slatina, Centrul Cultural “Eugen Ionescu” şi Asociaţia Culturală InterArt, sunt de părere că, la sfârşitul piesei, fiecare spectator se va regăsi cu siguranţă în povestea Stelei, înţelegând de ce, în cronici, Claudia Motea este numită “Giulietta Masina” a zilelor noastre.
 
Premiera piesei în Romania a avut loc la Alba Iulia, la Congresul Spiritualităţii Românilor de Pretutindeni – pe data de 1 Decembrie 2010, apoi a avut reprezentaţii la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, Teatrul Centrului Militar Naţional, Teatrul Gong din Sibiu, Teatrul din Bucovina, Teatrul Naţional Radiofonic - piesa fiind inclusă în repertoriul acestuia, iar sub egida România Film, piesa s-a jucat şi se va juca în cinematografele din Bucureşti şi din ţară (Craiova, Piteşti, Deva, Hunedoara, Cluj).

De asemenea, în luna iunie a acestui an, spectacolul a fost jucat în America – la Los Angeles, în cadrul Festivalului “Hollywood Fringe”, unde a avut cinci reprezentaţii de succes. Piesa va începe la orele 18.30, biletele fiind puse în vânzare la ghişeul Centrului Cultural "Eugen Ionescu" din Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite