Infirmiera de la care a pornit focarul de coronavirus la Spitalul Corabia a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Român cu covid-19

Infirmiera de la Spitalul Orăşenesc Corabia, confirmată cu noul coronavirus la mijlocul acestei săptămâni,  a decedat, duminică, 21 iunie 2020, la spitalul suport-COVID-19 din Caracal.

Femeia, care avea 49 ani, a fost diagnosticată cu noul coronavirus după ce a prezentat simptome, ulterior alte patru colege, una de la camera de Urgenţe, alte trei din secţia Interne, asistente la acelaşi spital, fiind de asemenea confirmate pozitiv şi internate vineri. Duminică, 21 iunie 2020, alte două persoane, contacţi direcţi ai infirmierei, au ajuns de asemenea la spital în urma testelor pozitive.

În jurul cazului infirmierei au fost testate 54 cadre medicale din spitalul din oraşul de pe malul Dunării, dar şi multe alte persoane din afara spitalului, femeia intrând în contact, cu opt zile în urmă, cu mai multe persoane care ar fi luat parte la un parastas organizat de femeie.

Decesul femeii de 49 ani este al zecelea în judeţul Olt, alţi doi pacienţi, un medic  (52 ani) de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt şi un poliţist (49 ani), şef de post într-o localitate din judeţ, fiind răpuşi de virus la vârste nu foarte înaintate. Toţi pacienţii decedaţi sufereau, însă, şi de alte boli.  

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite