Iluminatul festiv de iarnă din Slatina va fi aprins diseară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din Slatina vor aprinde chiar în această seară instalaţia de iluminat public festiv. Spre deosebire de conducerile altor oraşe care ţin să puncteze în public asemenea clipe pentru debutul oficial al sărbătorilor de iarnă, alta va fi atmosfera la Slatina deoarece momentul aprinderii luminilor de Crăciun în oraş nu va fi marcat prin nicio activitate festivă.

Ca şi în anii precedenţi, nici pentru sărbătorile de iarnă din acest nu s-au făcut achiziţii importante în ce priveşte ornamentele de iluminat stradal. Prin urmare, rămân "de bază" vechile instalaţii de iluminat public festiv de iarnă. Doar ici-colo vor putea fi observate câteva ornamente noi, care au fost cumpărate deoarece acestea au înlocuit unele piese vechi ce nu au mai putut fi reparate.

În anii anteriori, aprinderea oficială a iluminatului public festiv de iarnă a concis cu inaugurarea Târgului de Crăciun şi a Orăşelului Copiilor. În acest an însă, Târgul de Crăciun şi Orăşelul Copiilor vor fi inaugurate câteva zile mai târziu, cel mai probabil în seara de Sf. Nicolae.

Deşi nu s-au făcut achiziţii noi de obiecte decorative de iarnă, autorităţile locale au reuşit să acopere cu instalaţii de iluminat festiv majoritatea străzilor din municipiu. Pentru a nu avea surprize neplăcute, acţiunea de împodobire şi montare a instalaţiei electrice pentru iluminatul stradal de sărbători a demarat încă de la finele lunii octombrie.

Astfel, fiecare copac de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza a fost „îmbrăcat” cu cordoane de beculeţe multicolore sau albe, iar pe celelalte străzi ale oraşului au fost amplasate traverse de becuri între stâlpii de iluminat public, precum şi sfere de becuri. Instalaţiile festive vor fi puse în funcţiune după ora 17.00.
 

Vă mai recomandăm:

VIDEO  1 Decembrie 2014 la Slatina, cu fasole la cazan şi vin fiert

VIDEO  Ziua Naţională la Slatina, marcată cu o fastuoasă paradă militară

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite