Hoţi din Fărcaşele arestaţi pentru furt de cablu special din cupru de la calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei suspecţi au fost arestaţi ieri, după încheierea cercetărilor
Cei trei suspecţi au fost arestaţi ieri, după încheierea cercetărilor

Trei persoane din comuna Fărcaşele, judeţul Olt, au fost arestate marţi – 22 ianuarie, şi vor fi trimise în judecată  sub acuzaţia de furt calificat. Cei în cauză sunt suspectaţi de faptul că, în ultimii doi ani, s-au îndeletnicit cu furtul de cabluri speciale din cupru montate pe şinele de cale ferată din apropierea localităţii de domiciliu.

Poliţiştii din cadrul Biroului Transporturi Feroviare al IPJ Olt au definitivat, ieri, actele pentru arestarea a trei bărbaţi din comuna Fărcaşele, judeţul Olt, pe care îi suspectau de furt de cablu special de cale ferată confecţionat din cupru. Astfel, în urma probatoriului administrat de poliţiştii menţionaţi, Judecătoria Caracal a emis, mandate de arestare preventivă pe numele celor trei persoane: Cristian U., (27 ani), Dănuţ U. (23 ani) şi Stelică P. (26 ani), toţi originari din satul Fărcaşul de Jos, comuna Fărcaşele.

“Suspecţii sunt bănuiţi că, în perioada decembrie 2011 – ianuarie 2013, pe timpul nopţii, s-au deplasat, cu un vehicul cu tracţiune animală, în zona staţiei C.F.R. Fărcaşele, de unde au sustras 750 metri liniari de cablu din cupru. Folosind unelte speciale, cei în cauză au tăiat şi sustras cablul amintit, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe calea ferată. Precizăm că, săptămâna trecută, la domiciliile celor trei persoane suspecte s-au desfăşurat percheziţii în urma cărora s-a descoperit o cantitate importantă de înveliş PVC, de culoare neagră, despre care s-a stabilit că provine de la cablul sustras”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Autorităţile au determinat că cei în cauză au valorificat o parte din deşeurile din cupru şi aluminiu rezultate în urma sustragerii şi decopertării cablului la un centru de colectare a materialelor feroase de pe raza comunei Stoeneşti, judeţul Olt. Cele trei persoane au fost încarcerate în arestul I.P.J. Olt de la Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite