Grefierii din Olt, protest în faţa Tribunalului Olt. "Noi avem pensii de serviciu, nu pensii speciale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul se desfăşoară pe timpul activităţii Plenului Camerei Deputaţilor, timp în care au fost închise arhivele şi registraturile şi suspendate şedinţele de judecată. Grefierii de la Tribunalul Olt au asigurat timp de o oră doar cauzele urgente.

Zeci de grefieri au ieşit în faţa Tribunalului Olt nemulţumiţi că pensiile de serviciu le-ar putea fi tăiate. 

"Noi avem pensii de serviciu, nu pensii speciale. Pensiile noastre nu depăşesc salariul în plată şi vin după cel puţin 25 de ani vechime. E anormal ce se întâmplă", au declarat mai mulţi grefieri de la Tribunalul Olt.

Sindicaliştii grefierilor susţin că, deşi Ministerul Justiţiei, prin Secretarul de Stat prezent în Comisie, şi-a exprimat o poziţie de menţinere a pensiilor de serviciu pentru grefieri şi amânarea discutării iniţiativei legislative pentru depunerea unui punct de vedere scris în acest sens, proiectul de abrogare a pensiilor „speciale” a fost adoptat, urmând ca, sub rezerva depunerii Raportului de către Comisie, să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor miercuri.

"Cu toate că Ministerul Justiţiei, prin Secretarul de Stat prezent în Comisie, şi-a exprimat o poziţie de menţinere a pensiilor de serviciu pentru grefieri şi amânarea discutării iniţiativei legislative pentru depunerea unui punct de vedere scris în acest sens, proiectul de abrogare a pensiilor „speciale” a fost adoptat, urmând ca, sub rezerva depunerii Raportului de către Comisie, să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor în data de 18 decembrie 2019", spun sindicaliştii într-un comunicat remis presei.

"Faţă de locul şi rolul categoriei noastre profesionale în înfăptuirea actului de justiţie, reprezentând ”motorul” fiecărei instanţe şi fiecărui parchet, informăm public că sistemul judiciar urmează să fie blocat dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen şi va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri)", se mai arată în acelaşi comunicat.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite