FOTOGALERIE Finalizarea bazinului de înot din Slatina, din amânare în amânare. VEZI AICI când va fi funcţional şi cum va arăta, la final!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii au tras tare ca să monteze geamurile termopan pe faţada bazinului de înot înainte de sosirea ploilor pentru a putea lucra în tihnă la interior
Muncitorii au tras tare ca să monteze geamurile termopan pe faţada bazinului de înot înainte de sosirea ploilor pentru a putea lucra în tihnă la interior

A devenit aproape un obicei ca, în municipiul Slatina, realizarea oricărei investiţii noi să fie realizată cu o întârziere de cel puţin un an. Grădina Zoologică, ştrandul din cartierul Progresul, Clubul Nautic, modernizarea cartierelor etc. sunt doar câteva exemple din această categorie. Tot aici se încadrează şi bazinul de înot acoperit din curtea societăţii locale de transport local în comun Loctrans SA.

Autorităţile municipale slătinene promit, mai nou, că bazinul de înot acoperit va fi gata până la finele acestui an. Teoretic, potrivit planurilor iniţiale ale proiectului, proiectul ar fi trebuit terminat din vara anului trecut pentru a fi perfect funcţional din toamna aceluiaşi an. În vara acestui an, aceleaşi autorităţi promiteau, prin vocea viceprimarului Minel Prina, că bazinul va fi gata înainte de începerea noului an şcolar. Dar realitatea de la faţa locului spune altceva. Reprezentanţii primăriei au explicat că noua întârziere a fost determinată de restrângerile bugetare, lucrarea fiind derulată cu fonduri exclusiv de la Ministerul Dezvoltării, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).

Bazinul de înot din Slatina - în prezent

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

Firma care şi-a adjudecat investiţia ce se realizează în curtea societăţii locale de transport local în comun Loctrans SA din Slatina, respectiv SC Euro Construct Internaţional  SRL Bucureşti, lucrează de zor să termine proiectul până la sfârşitul acestui an. Dealtfel, se pare că acesta este şi termenul real al acestei lucrări.

„Avem promisiunea de la firma care se ocupă de acest proiect că lucrarea va fi terminată până la sfârşitul acestui an, urmând ca, din primăvara anului viitor, bazinul de înot să devină funcţional. Noi nu avem niciun cuvânt de spus în finanţarea lucrării, care se face cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Noi ne vom ocupa, la final, doar de introducerea utilităţilor şi de administrarea acestuia”, a declarat primarul Darius Vâlcov.

Bazinul de înot de la Slatina, făcut după „şablon”

Amenajarea bazinului de înot acoperit de la Slatina a fost evaluată la 5,8 milioane lei. La momentul actual, muncitorii firmei de la faţa locului lucrează în interior, după ce acoperişul a fost pus la punct. Mai exact, acum se lucrează la pavarea şi finisarea bazinului cu gresie şi mozaic specific, plus compartimentarea interioară şi placarea cu gresie şi faianţă.

                          

Bazinul de înot acoperit de la Slatina (stg.) este amenajat în acelaşi perimetru unde a fost planificată a fi construită şi Sala Polivalentă (fundal), proiect amânat pe termen nelimitat

Proiectul bazinului prevede că acesta va avea o lungime de 25 metri şi o lăţime de 12,5 metri, întreaga investiţie urmând a ocupa în total aproape 2.000 mp. CNI şi-a propus să realizeze până în anul 2013 inclusiv finalizarea a 11 bazine didactice de înot în ţară, toate executate după un singur tipar. Acestea vor fi amenajate în următoarele localităţi: Mioveni, Slănic Moldova, Bucureşti (Şcoala cu clasele I-VIII nr. 25), Turda, Titu, Miercurea-Ciuc, Slobozia, Slatina, Roman, precum şi două bazine de polo la: Miercurea-Ciuc şi Bucureşti (Clubul sportiv al Armatei Steaua, n.a.).

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite