FOTO  Pompierii olteni ridică diguri la Gârcov de teama inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii ajută populaţia prin amenajarea de diguri în preajma locuinţelor
Pompierii ajută populaţia prin amenajarea de diguri în preajma locuinţelor

Autorităţile din judeţul Olt se pregătesc pentru ce este mai rău în sudul teritoriului, zonă asupra căreia hidrologii avertizează că este ameninţată de apele Dunării în zilele următoare. De fapt, potrivit specialiştilor, a fost emis un cod portocaliu pe Dunăre în perioada 17-26 mai din cauza creşterii debitului fluviului, totul ca urmare a precipitaţiilor continue din ultimele săptămâni. Pompierii ISU Olt sunt în zonă şi ridică dig după dig.

Hidrologii au emis cod portocaliu pe Dunăre pentru intervalul 17-26 mai, fiind vizate creşteri de debite şi niveluri pe sectorul aval S.H.E.N. Porţile de Fier-Zimnicea - judeţele Olt, Mehedinţi, Dolj şi Teleorman. Din datele trimise de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt, debitele şi nivelurile sunt momentan staţionare.

Suprafeţele inundate arată după cum urmează: în oraşul Corabia sunt sub ape aproape 64 de hectare de păşune şi 18 hectare de pădure, apoi, în comuna Gârcov, sunt inundate de apele Dunării la acest moment cca. 225 de hectare de păşune şi 0,25 hectare de teren intravilan.

“Situaţia în teren este monitorizată 24 de ore din 24 de către un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, care îşi desfăşoară activitatea în localităţile riverane Dunării, dar şi de către specialişti din celelalte instituţii din judeţ cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii”, a precizat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Pentru protejarea mai multor case ce pot fi afectate de creşterea debitului Dunării în comuna Gârcov, un număr de 17 pompieri şi membri ai Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţ din localitate intervin la faţa locului pentru ridicarea şi consolidarea unui dig din saci cu nisip.
 

Mai puteţi citi:

Judeţul Olt, din nou sub cod portocaliu de ploi şi inundaţii

FOTO  Autorităţile de la Olt, din cod portocaliu în cod portocaliu

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite