FOTO  Autorităţile de la Olt, din cod portocaliu în cod portocaliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De peste o săptămână, câteva grădini din comuna Gârcov se află sub apele Dunării...
De peste o săptămână, câteva grădini din comuna Gârcov se află sub apele Dunării...

Efectivele instituţiilor din judeţul Olt cu atribuţii pe linia intervenţiilor de urgenţă rămân în alertă şi în perioadă următoare, deşi sperau ca, de astăzi, să iasă definitiv de sub incidenţa codului portocaliu de inundaţii pe Dunăre sub care se aflau de săptămâna trecută. Hidrologii au prelungit avertizarea până miercurea viitoare din cauza debitului constant peste medie al Dunării.

Reprezentanţii autorităţilor judeţene sunt nevoite acum, în urma noii avertizări de cod portocaliu, să menţină în alertă Comandamentul Operaţional Judeţean, ce are în componenţă reprezentanţi ai Pompierilor, Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră Olt. Din informaţiile primite de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Corabia şi Gârcov, în această dimineaţă, la mira portului Corabia se înregistra o cotă a fluviului de 599 centimetri. Debitul la intrarea în ţară pe secţiunea Baziaş era în scădere, având valoarea de 11.500 mc/s, peste media multianuală a lunii aprilie, care este de 7.900 mc/s.

“La această oră se menţin inundate, în oraşul Corabia, 65 de hectare de păşune aparţinând primăriei, plus 18 hectare de pădure şi 15 hectare de teren agricol. Totodată, în comuna Gârcov, suprafaţa inundată este de 215 hectare de păşune şi două hectare de teren intravilan. Toate suprafeţele inundate se află situate într-o zonă inundabilă a Dunării”, a precizat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Situaţia din sudul judeţului este ţinută sub monitorizare permanent de reprezentanţii ISU Olt, SGA Olt şi ai comandatelor locale pentru situaţii de urgenţă din Corabia şi Gârcov, fiind supravegheate constant nivelurile şi debitele pe Dunăre şi lucrările hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite