FOTO  Elevi din Slatina, depistaţi în timp ce “studiau” în baruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii slătineni au găsit mai mulţi elevi ce "studiau" în barurile din apropierea liceelor... (FOTO: Mugurel Manea)
Poliţiştii slătineni au găsit mai mulţi elevi ce "studiau" în barurile din apropierea liceelor... (FOTO: Mugurel Manea)

Mai mulţi elevi care învaţă la licee din municipiul Slatina au ajuns, joi – 3 octombrie, la Poliţie, după ce au fost depistaţi de oamenii legii absentând de la ore. Liceenii au fost găsiţi fie în apropierea unităţilor şcolare, fie în incinta unor baruri din apropierea liceelor unde erau înmatriculaţi. Acţiunea poliţiştilor a avut loc în cadrul unei operaţiuni având ca scop prevenirea absenteismului şcolar.

Printre liceele luate “în vizor” de către oamenii legii s-au aflat Colegiul Naţional “Petre S. Aurelian” şi Colegiul Tehnic “Alexe Marin”. În cadrul operaţiunii, poliţiştii au verificat şase baruri amplasate în apropierea unităţilor şcolare menţionate, prilej cu care au identificat 11 elevi care absentau în mod nejustificat de la cursuri. Aceştia au fost percheziţionaţi şi, acolo unde a fost posibil, identificaţi, o parte dintre elevii întâlniţi de poliţişti neavând asupra lor documentele de identitate.

Majoritatea liceenilor verificaţi de oamenii legii au încercat să nege faptul că absentau nejustificat de la ore şi au venit cu mai multe scuze, care au fost uşor verificate de poliţişti prin confruntarea ulterioară a elevilor cu profesorii de la liceul unde învăţau. Cu prilejul acţiunii de joi, poliţiştii au întocmit - pentru un elev - acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică. Mai exact, elevul cu pricina, depistat în apropierea liceului “Petre S Aurelian”, avea asupra lui o “rozetă” din metal des întâlnită şi folosită ca armă albă. Liceanul în cauză a fost condus la Poliţia Municipiului Slatina, unde, după ce i s-a stabilit identitatea, a fost amendat contravenţional pentru comportament neadecvat în public.

“Acţiunea a urmărit, în special, depistarea elevilor care absentează de la cursuri şi frecventează unităţi de alimentaţie publică. De asemenea, s-au avut în vedere şi informarea unităţilor şcolare cu privire la elevii depistaţi, dispunerea de măsuri legale faţă de persoanele care servesc băuturi alcoolice minorilor, prevenirea faptelor antisociale în rândul elevilor, precum şi identificarea unităţilor de învaţământ unde au fost comise acte cu violenţă şi a elevilor violenţi”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

La operaţiunea de joi au participat poliţiştii Compartimentului de Proximitate al I.P.J. Olt, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. Asemenea acţuni vor mai avea loc în mod constant pe raza municipiului Slatina, dar nu doar aici.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite