Fostul primar de Caracal, Gheorghe Anghel, arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Anghel, fost primar de Caracal, a rămas în arest pentru următoarele 29 de zile...
Gheorghe Anghel, fost primar de Caracal, a rămas în arest pentru următoarele 29 de zile...

Magistraţii olteni au decis: fostul primar al oraşului Caracal, Gheorghe Anghel (66 de ani), a fost arestat şi va rămâne încarcerat pentru următoarele 29 de zile după ce judecătorii Tribunalului Olt au aprobat, joi noaptea, propunerea procurorilor DIICOT de a emite pe numele său mandat de arestare preventivă. Practic, din cei 15 suspecţi reţinuţi miercuri pentru mai multe infracţiuni economice, doar o persoană a fost eliberată.

Cele 15 persoane suspecte reţinute iniţial de către procurorii DIICOT, din totalul celor aproximativ 40 “săltate” miercuri – 13 noiembrie, au fost prezentate magistraţilor Tribunalului Olt în cursul zilei de joi – 14 noiembrie, la finalul expirării mandatelor de reţinere pe 24 de ore. În urma analizării probelor adunate şi prezentate de procurori, judecătorii au fost de acord cu propunerile anchetatorilor de a emite mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile în cazul a 14 persoane.

Astfel, au rămas în custodia autorităţilor şi vor fi cercetaţi în stare de arest următorii: Gheorghe Anghel – fost primar al oraşului Caracal (1996-2012), Maria Tudor - fost director economic al primăriei, Mariana Coşoveanu - fostă casieră centrală a primăriei, Liana Loredana Stroie - angajată a compartimentului Contracte Concesiune din cadrul primăriei, Mihaela Claudia Duică - angajată a primăriei, Elena Neculăiţă - fostă angajată a compartimentului Contabilitate, Natalia Olaru - fostă angajată la compartimentul Contabilitate, Florinel Stroe - administrator al unei societăţi comerciale şi ginere al Nataliei Olaru, Daniela Stroe - fiica Nataliei Olaru, George Pavel - administrator al unei societăţi comerciale, Georgeta Cercel şi soţul acesteia - Petre Duică, Sandu Grigorie şi Cristinel Coman.

Practic, din întreg lotul reţinut miercuri de poliţişti, doar Mariana Benghe - care încă lucrează la biroul Audit Intern al Primăriei Caracal, a fost eliberată din arest. Decizia magistraţilor de la Tribunalul  Olt a fost luată în noaptea de joi spre vineri, respectiv undeva în jurul orelor 03.00, la capătul a peste 14 ore de audieri.

“Suspecţii reţinuţi în baza mandatelor de arestare preventivă decise de Tribunalul Olt au fost încarceraţi şi au rămas în arestul IPJ Olt de la Slatina. Aceştia au depus recurs, ce urmează a fi analizat şi judecat de Curtea de Apel Craiova în cursul săptămânii viitoare”, a declarat Adrian Glugă, procuror-şef al DIICOT Craiova.

Prejudiciu de 5,2 milioane lei

Reamintim că, miercuri – 13 noiembrie, procurorii Biroului Teritorial Olt al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Craiova au ridicat aproape 40 de persoane considerate suspecte într-un amplu dosar cu multiple infracţiuni economice. Majoritatea acestora erau foşti sau actuali angajaţi ai Primăriei Caracal, directori de firme etc. Toţi cei în cauză au fost audiaţi la sediul IPJ Olt din Slatina, unde au ajuns transportaţi fiind cu un autocar.

Membrii grupării sunt acuzaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni în perioada 2005-2012, precum: constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Prejudiciul creat în urma maşinaţiunilor derulate de suspecţi se ridică la 5.200.000 lei.

Capul reţelei era, se arată în rechizitoriul anchetatorilor, fostul primar al oraşului Caracal, Gheorghe Anghel (66 de ani), care a fost, până anul trecut, unul dintre cei mai longevivi primari din ţară. Membru PSD până în iarna 2011, el a trecut atunci la UNPR şi a pierdut alegerile din vara 2012 candidând pe listele partidului condus de Gabriel Oprea. Gheorghe Anghel el a condus oraşul Caracal în perioada 1984-1989, respectiv 1996-2012.


Mai puteţi citi şi:

Gheorghe Anghel, fostul primar de Caracal, săltat de procurorii DIICOT

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite