Focar de coronavirus la Pneumologie Scorniceşti. Câţi pacienţi sunt deja confirmaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi pacienţi şi un asistent medical din cadrul spitalului au rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2 FOTO: arhiva Adevărul
Mai mulţi pacienţi şi un asistent medical din cadrul spitalului au rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2 FOTO: arhiva Adevărul

Secţia externă de Pneumologie a SJU Slatina, care funcţionează în oraşul Scorniceşti din judeţul Olt, se confruntă cu un focar de coronavirus. Şapte pacienţi şi o asistenţă au fost confirmaţi până la această dată.

Focarul a ieşit la iveală atunci când un pacient, internat de peste o lună în acest spital, a avut nevoie de un consult la Chirurgie, fiind astfel transferat de la Scorniceşti, la secţia specifică din Slatina. 

Aici a fost testat pentru noul coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Au fost testaţi ulterior şi pacienţii care au venit în contact direct cu bolnavul, dar şi o parte din personal, rezultând alte şapte probe pozitive.

„Pacientul a fost internat în data de 26 noiembrie la noi, la spitalul TBC, i s-a făcut test, a ieşit negativ, dar pe data de 4 ianuarie a fost transferat la Chirurgie generală, cu un diagnostic de insuficienţă venoasă cronică acutizată la membrul inferior stâng, şi în urma testării COVID, la Chirurgie, a ieşit pozitiv. S-a dispus testarea contacţilor direcţi şi au mai rezultat încă trei cazuri, care au fost transferate la spitalul de suport-COVID Pneumologie de la Leamna, din Dolj. Din cei 13 pacienţi din compartiment, internaţi, au mai ieşit alţi trei pozitivi şi asistenta medicală. Ceilalţi confirmaţi îi avem izolaţi pe compartimentul MDR, acum rămâne să testăm pe 11 ianuarie şi restul pacienţilor, care au mai venit între timp. Aceştia sunt în saloane tampon acum. Avem în prezent 20 de pacienţi internaţi acolo, din cele 40 paturi disponibile“, a precizat managerul SJU Slatina, Dan Stana. 

Pacienţii pozitivi care au fost izolaţi în secţia de la Scorniceşti nu pot fi, pentru moment, transferaţi la spitalul suport-COVID-19 de la Leamna, din judeţul vecin, spital special destinat tratării pacienţilor cu afecţiuni pneumologice şi cu test pozitiv, pentru că nu sunt, deocamdată, locuri libere, a mai precizat managerul SJU Slatina. Aceştia vor fi trataţi în continuare la Scorniceşti. 

Vă recomandăm şi: Un nou focar de COVID-19 în China. După depistarea a peste 100 de cazuri, 11 milioane de oameni au intrat în lockdown

OMS cere ţărilor Europei să facă eforturi mai mari în faţa „situaţiei alarmante“ creată de noua tulpină de coronavirus

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite