Exerciţiu de simulare a unui cutremur la Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunea autorităţilor va avea loc în zona Teatrului Naţional din Caracal... (FOTO: Mugurel Manea)
Acţiunea autorităţilor va avea loc în zona Teatrului Naţional din Caracal... (FOTO: Mugurel Manea)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt va organiza, joi - 17 octombrie, în municipiul Caracal, un exerciţiu de alarmare publică cu forţe şi mijloace de intervenţie specifice. Aplicaţia va simula producerea unui cutremur şi va începe la ora 11.00. Locuitorii oraşului sunt sfătuiţi să nu se sperie la auzul sirenelor care îşi vor face simţită din plin prezenţa la ora menţionată.

Exerciţiul pompierilor se va desfăşura în zona Teatrului Naţional din centrul oraşului Caracal, la această acţiune urmând să participe şi forţe ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, Ministerului Apărării Naţionale, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Caracal. De asemenea, vor fi prezente şi echipe specializate ale societăţilor economice mari care se ocupă de alimentarea cu energie electrică, gaze naturale, apă şi furnizarea serviciilor de telefonie din localitate.

“Obiectivele acestui exerciţiu sunt pe cât de importante, pe atât de necesare. Astfel, printre altele, cu ocazia organizării acestei acţiuni se vor urmări: perfecţionarea pregătirii personalului în scopul cunoaşterii şi aplicării concepţiei de acţiune în caz de cutremur; verificarea modului de organizare, desfăşurare şi coordonare a acţiunilor de limitare, dar şi înlăturarea efectelor cutremurului. Vor fi avute în vedere şi operaţiunile de salvare şi evacuare a persoanelor din zona afectată, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante la aplicaţie sau analizarea modului de funcţionare a instalaţiilor de alimentare cu apă, a dotării cu mijloace de primă intervenţie şi a căilor de acces din zonă”, a precizat Alin Băsăşteanu, responsabil relaţii publice al ISU Olt.

În scopul mai sus menţionat, centrul oraşului din zona Teatrului Naţional Caracal va fi închis circulaţiei rutiere, şoferii urmând să fie îndrumaţi pe trasee adiacente perimetrului

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite