Elevul genial de la Olt premiat cu argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului din India, răsplătit cu 5.000 lei de Primăria Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Voinicu, alături de profesorii care l-au pregătit şi inspectorul-şef al IŞJ Olt... (FOTO: Mugurel Manea)
Ionuţ Voinicu, alături de profesorii care l-au pregătit şi inspectorul-şef al IŞJ Olt... (FOTO: Mugurel Manea)

Membru medaliat cu argint al echipei de elevi a României care a participat, luna aceasta, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului din India, Ionuţ Bogdan Voinicu (16 ani) a fost premiat de Primăria Slatina cu suma de 5.000 de lei pentru performanţa sa. Odată cu el au fost recompensaţi cu bani şi cei patru profesori ce i-au stat alături, suma primită de aceştia fiind de 500 lei individual.

Încet, dar în mod evident, performanţa începe să fie apreciată şi recompensată cum trebuie şi pe meleagurile noastre natale. La Slatina, elevul de 16 ani de la Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din municipiu a fost răsplătit de diriguitorii Primăriei cu suma de 5.000 lei pentru perfomanţa sa de invidiat şi, totodată de admirat, de la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO) desfăşurată la Mysore (India) în perioada 11-19 septembrie. Elevul slătinean din clasa a XI-a a reuşit să obţină “argintul” în cadrul acestei competiţii şi a contribuit în mod decisiv la plasarea ţării noastre pe un onorant loc III, cea mai bună clasare “ever” a ţării noastre la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului. Mai precis, lotul ţării noastre, alcătuit din patru elevi de la licee din tot atâtea oraşe - Slatina, Craiova, Bucureşti şi Timişoara, a reuşit să claseze România pe locul III în lume, după Coreea de Sud şi Taiwan, şi la egalitate cu Japonia şi Thailanda. Să mai menţionăm că, la această competiţie, au participat nu mai puţin de 100 de liceeni din 28 de ţări.

Odată cu Ionuţ Voinicu au fost răsplătiţi şi profesorii care l-au pregătit: Laura Moşteanu (Chimie), Aurelia Monea (Biologie), Aurelia Cotoşman (Geografie) şi Dumitru Combei (Fizică). Consilierii locali slătineni au aprobat ca aceştia să primească, individual, suma de 500 lei.

Ionuţ Voinicu nu s-a decis încă ce va face cu viitorul său. La acest moment înclină să urmeze o facultate în ţară unde Chimia să fie “literă de lege”, după care va studia eventualele oferte de muncă din străinătate. Ca pasiuni, în afară de Chimie şi Fizică, se mai află calculatorul (îndeosebi jocurile BigPoint din reţeaua Facebook), muzica pop din State, sau posturile tv Discovery şi National Geographic, pe care le “devorează” de câte ori are ocazia.

Liceul “Ion Minulescu” din Slatina unde învaţă Ionuţ Voinicu a avut, în ultimii cinci ani, nu mai puţin de 151 de elevi olimpici la competiţii naţionale şi internaţionale. 
 

Mai puteţi citi din acelaşi ciclu:

FOTO  Ionuţ Voinicu, elevul „de argint” de la Olt, îşi impresionează profesorii prin perseverenţa şi memoria fantastică

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite