Elementul mineral esenţial pentru sănătate. Care sunt sursele din care-l procurăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reduce nivelul de stres, tratează problemele care apar în ritmul cardiac, normalizează glicemia iar beneficiile prezenţei în organism a magneziului la nivel optim sunt mult mai multe. Este elemental mineral esenţial pentru sănătate.

Este necesar pentru mai mult de 300 de reacţii biochimice în organism, este al patrulea cel mai răspândit mineral din organism şi este parţial responsabil pentru nenumărate procese.

Susţine un sistem digestive echilibrat şi sprijină sănătatea sistemului osos, menţine funcţiile musculare şi nervoase la un nivel normal, ajută la susţinerea unui sistem imunitar sănătos, este important în ceea ce priveşte reglarea nivelului de zahăr din sânge, susţine metabolismul energetic şi sinteza proteinelor şi are efecte benefice în cazul bolilor cardiovasculare, hipertensiunii şi diabetului, spun specialiştii.

Atunci când există un deficit de magneziu, pentru că despre el este vorba, simptomele nu întârzie să apară, iar stresul este poate cel mai pregnant. Ne simţim obosiţi, fără vlagă, irascibili, anxioşi, apar durerile de cap, spasmele musculare, ne pierdem pofta de mâncare, pot să apară chiar greţuri şi vărsături, dar şi diareea.  Chiar durerile cronice de spate sunt ameliorate în condiţiile creşterii aportului de magneziu.  În special în perioadele de stres organismul epuizează rapid resursele de magneziu, motiv pentru care deseori se recomandă, în astfel de perioade, suplimente menite să susţină organismul în perioade de suprasolicitare fizică sau psihică.

Deseori cele prezentate mai sus nu sunt simple simptome reversibile la sfârşitul perioadei stresante, ci pot anunţa chiar debutul unei afecţiuni grave, cum este, spre exemplu, diabetul.

Deşi suplimentele ajută considerabil atunci când traversăm astfel de stări, iar în urma investigaţiilor de specialitate un medic sau un alt specialist, spre exemplu un dietetician, ni le recomandă, de preferat ar fi să ne asigurăm necesarul de magneziu din alimentaţie. O putem face consumând: legume cu frunze verzi, iar posibilităţile se vor înmulţi în următoarea perioadă, când pe piaţă apar „verziturile“, cereale integrale, roşiile, cartofi dulci, făina de hrişcă, seminţe, alune, tărâţe de ovăz, dar şi mult-îndrăgita cicolată, dacă alegem o variantă cu un conţinut foarte mare de cacao. Bine de ştiut este faptul că pâinea integrală de grâu, de exemplu, are un conţinut dublu de magneziu comparative cu pâinea albă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite