Doi dintre cetăţenii chinezi care au ajuns în 1 februarie în Olt, din China, s-au mutat în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenii chinezi au ajuns în 1 februarie în România, din China, prin aeroportul Otopeni FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
Cetăţenii chinezi au ajuns în 1 februarie în România, din China, prin aeroportul Otopeni FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

DSP Olt a acomunicat, vineri, 7 februarie 2020, la o săptămână de la intrarea în ţară a trei cetăţeni de naţionalitate chineză, întorşi din China cu destinaţia finală judeţul Olt, ce s-a întâmplat în perioada de monitorizare în contextul epidemiei de new coronavirus (2019 - nCov).

Cetăţenii chinezi care au ajuns în 1 februarie în România, prin aeroportul Otopeni, ulterior mergând în Corabia – doi, şi Slatina – o persoană, sunt în continuare sub monitorizarea epidemiologilor.  

„Două persoane desemnate  (medici) din sectia de boli transmisibile a Directiei de Sanatate Publică Olt au fost  nominalizate cu activitatea de monitorizare zilnică (se înregistrează date privind prezenţa sau absenţa urmatoarelor semne/ simptome clinice: tuse, febră, greutate în respiraţie, dureri de cap) a celor trei persoane; în perioada 01- 03. feb. 2020: persoanele  monitorizate nu au prezentat semne/simptome specifice bolii. În data de 03 februarie 2020 persoanele de nationalitate chineză  cu rezidenţă chineză  au părăsit adresa de domiciliu şi s-au mutat în jud. Teleorman, localitatea Rosiori de Vede. Directia de Sanatate Publică Olt a notificat imediat Directiei de Sanatate Publica Teleorman pentru preluarea în monitorizare a celor doua persoane. Monitorizarea zilnică se face până inclusiv  în a 14- a zi de la data sosirii în ţară ( 01.02- 14.02.2020). Rezultatul monitorizarii zilnice se transmite zilnic, pana la  orele 1200,  la Centrul Regional de Sanatate Publica  la care este arondat jud. Olt“, sunt precizările reprezentanţilor DSP Olt, care mai menţiuonează în comunicatul de presă transmis că  „pe teritoriul judeţului Olt a rămas în monitorizare o singură persoană, rezidentă în localitatea Slatina; rezultatul monitorizarii din data de 07 feb. 2020: fara semne  clinice de boala“.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite