Doar 260 posturi vacante scoase la bătaie la Bursa locurilor de muncă de vineri de la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul de Joburi de la Slatina va avea loc la Casa Sindicatelor, de la ora 09.00... (FOTO: Mugurel Manea)
Târgul de Joburi de la Slatina va avea loc la Casa Sindicatelor, de la ora 09.00... (FOTO: Mugurel Manea)

Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Slatina va găzdui, vineri – 27 septembrie, Bursa Locurilor de Muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt. Deşi, oficial, acţiunea este dedicată în mod special absolvenţilor de facultate sau liceu, angajaţii instituţiei au identificat până joi puţin peste 260 de locuri de muncă vacante în toate domeniile şi pentru toate categoriile de vârstă.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt a încercat să pregătească evenimentul de vineri astfel încât să acopere cât mai mult din necesarul de forţă de muncă din judeţ şi, în acelaşi timp, a încercat să contacteze un număr maxim de firme cu posturi vacante.  Până joi – 26 septembrie, în vederea organizării Bursei au fost contactate 50 de firme, dintre care 23 şi-au anunţat participarea sigură la eveniment, cu un număr de 263 locuri de muncă vacante.

De asemenea, trebuie menţionat că, din  numărul total de joburi libere, 54 sunt locuri de munca pentru absolvenţi de studii superioare, în următoarele meserii : inginer autovehicule rutiere, economist, inginer agronom, director vânzări, reprezentant serviciu cu clienţii, inginer TCM, inginer PLC, specialist hidraulică, manager proiect, contabil, evaluator, tutor, expert specialist, operator la maşini unelte automate şi semiautomate, mecanic auto, electrician auto, broker în asigurări, patiser, confecţioner asamblor articole din textile, contabil, electrician întreţinere şi reparaţii, agent securitate, instalator apă-canal, agent securitate, finisor, operator prelucrări mecanice, servant pompier, şofer autoturisme şi camionete.

Reamintim că, la începutul acestei luni, numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt era de 12.434  persoane, dintre care cei mai mulţi sunt la Slatina - 5.293 persoane înregistrate. Din punctul de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale, datele statistice ale AJOFM Olt indică un număr de 592 persoane cu studii superioare din totalul celor 12.434 şomeri. În ce priveşte repartizarea şomerilor pe grupe de vârstă, aceasta relevă faptul că cei mai multe persoane fără loc de muncă sunt cei cu vârsta cuprinsă între 40 – 49 ani, unde se află 3.388 şomeri înregistraţi oficial.

Bursa locurilor de muncă va începe la orele 09.00.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite