De ce solicită familia Măceşanu audierea prietenului Alexandrei: „Trebuia să se întâlnească cu ea în locul în care a sosit inculpatul Dincă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian, prietenul Alexandrei, nu a mai reuşit să ia legătura cu fata răpită FOTO Facebook/ Marian Rosianu
Marian, prietenul Alexandrei, nu a mai reuşit să ia legătura cu fata răpită FOTO Facebook/ Marian Rosianu

Băiatul care ar fi trebuit să o întâlnească pe Alexandra în ziua în care adolescenta a fost răpită nu ar fi răspuns încă întrebărilor procurorilor, spune avocatul familiei Măceşanu, solicitând DIICOT să-l audieze pe tânăr.

Avocatul familiei Măceşanu, Aurel Moldovan, a declarat vineri, 27 septembrie 2019, în faţa sediului DIICOT, că le va propune anchetatorilor audierea băiatului care avea, în 24 iulie 2019, întâlnire cu Alexandra Măceşanu. Cei doi ar fi stabilit să se vadă în Caracal, însă fata nu a mai ajuns, iar la ora stabilită pentru întâlnire, atunci când Marian, prietenul fetei, a sunat-o, telefonul nu mai era disponibil.

„Dorim să dea o declaraţie, să vedem ce ştie, ce cunoaşte, ce a discutat înainte de data de 24 şi ce trebuia să facă în data de 24, unde trebuia să meargă. Trebuia să se întâlnească cu Alexandra în locul în care, probabil, a sosit inculpatul Dincă Gheorghe de-a racolat-o pe Alexandra“, a declarat avocatul, neputând preciza dacă părinţii fetei din Dobrosloveni au bănuieli asupra băiatului sau speră, pur şi simplu, că acesta ar avea informaţii în măsură să clarifice anumite aspecte. 

„Nu ştiu dacă familia Măceşanu are suspiciuni legate de martorul acesta, dar noi trebuie să fim siguri că ancheta poate fi desfăşurată într-un mod elocvent, clar şi concis. Aşteptăm analiza procurorilor de caz şi în funcţie de această situaţie se va pronunţa  printr-o ordonanţă“, a mai spus avocatul.

Alexandra Măceşanu a plecat miercuri, 24 iulie 2019, din localitatea Dobrsoloveni, înainte de orele prânzului, spre Caracal, unde conform prietenilor fetei, urma să se întâlnească, în faţa liceului la care Alexandra învăţa, cu Marian, un tânăr care a absolvit liceul în acest an. Cei doi sunt din aceeaşi comună, dar din sate diferite, Marian locuind în satul Reşca, de unde a plecat, la rândul lui, tot cu o maşină de ocazie către Caracal. Cei doi nu s-au mai întâlnit, dar s-a dat alerta iar prietenii Alexandrei au început la scurt timp să o caute, fata nemairăspunzând la telefon. De aici firul evenimentelor a fost redat de foarte multe ori până în prezent, fata reuşind, a doua zi de la răpire, să sune la 112 şi să dea detalii despre locul în care este sechestrată şi despre bărbatul care a legat-o, a bătut-o şi a violat-o. Poliţiştii au ajuns la adresa indicată 19 ore mai târziu, timp în care, după cum declară suspectul, acesta a omorât-o pe Alexandra şi a ars-o.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite