Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanţelor, dus la audieri la DNA la o zi după ce a primit arest la domiciliu

0
0
Darius Vâlcov
Darius Vâlcov

Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor, a fost chemat la audieri la DNA, vineri - 27 martie, la doar o zi după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis cercetarea lui în stare de arest la domiciliu.

Fostul Ministru al Finaţelor, Darius Vâlcov, a fost chemat iarăşi la audieri la DNA, în cursul zilei de vineri. Acesta a plecat încă de dimineaţă, la doar câteva ore după ce tocmai ajunsese în Slatina unde-şi are domiciliul oficial. Vâlcov a revenit în oraşul natal, Slatina, joi seară, după ce tocmai aflase de la magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că a fost plasat în arest la domiciliu. În actele oficiale, Vâlcov a avut mereu ca domiciliu menţionat apartamentul părinţilor. Fostul ministru al Finanţelor a ajuns târziu acasă, fiind aşteptat de ziarişti.

Darius Vâlcov, arestat la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru corupţie, a revenit la DNA, vineri, pentru a fi audiat, după ce la percheziţii la firme şi apropiaţi ai fostului ministru au fost găsite aproximativ o sută de tablouri, unele dintre ele semnate de Picasso, Baba şi Grigorescu. 

Anchetatorii au găsit la percheziţii aproximativ o sută de tablouri, printre care şi opere ale lui Picasso, Corneliu Baba şi Nicolae Grigorescu, care ar fi fost achiziţionate de la case de licitaţii. În urma cercetărilor, au fost identificate două case de licitaţii din Bucureşti, de unde ar fi fost achiziţionate tablourile, cele mai multe fiind cumpărate de Lucian Petruţ Şuşală pentru Darius Vâlcov.

Reamintim că Darius Vâlcov este acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie de o serie de fapte de corupţie, printre care trafic de influenţă şi luare de mită. El a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore în cursul după-amiezii de miercuri - 25 martie, la doar câteva ore după ce colegii din Senat ai fostului ministru de Finanţe l-au lăsat pe acesta fără imunitate parlamentară chiar de ziua sa de naştere în care împlinise 38 de ani.

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

VIDEO  Darius Vâlcov s-a întors la mama acasă, de data aceasta în arest la domiciliu. Ultimele declaraţii ale fostului ministru al Finanţelor

Darius Vâlcov, plasat în arest la domiciliu

Darius Vâlcov, scos în cătuşe de la DNA

Mai multe - Slatina

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite