Cum a ajuns un elev de gimnaziu să-şi atace colegul în stradă. „Cel de clasa a VII-a a plecat acasă şi a luat cuţitul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi sunt elevi la Liceul Tehnologic din Crâmpoia FOTO: Alina Mitran
Cei doi sunt elevi la Liceul Tehnologic din Crâmpoia FOTO: Alina Mitran

Un elev de gimnaziu a fost atacat cu un cuţit de către un alt coleg de şcoală, după orele de curs. Agresorul a plecat înainte de ultima oră, a luat un cuţit de acasă şi şi-a aşteptat colegul în stradă.

Evenimentul neaşteptat s-a consumat miercuri după-amiază, 26 mai 2021, pe o stradă din localitatea olteană Crâmpoia, din judeţul Olt. Au fost implicaţi doi băieţi, de 14, respectiv 15 ani, elevi de gimnaziu la şcoala din localitate.

Între cei doi ar fi avut loc un conflict în cursul zilei de miercuri, 26 mai 2021, la şcoală, într-o pauză.

„Înainte de ultima oră, între cei doi a avut loc o neînţelegere. Momentul declanşării nu ar putea fi spus sigur, cert este că s-au înjurat şi cel de clasa a VII-a a plecat de la ultima oră. L-a aşteptat pe cel de la clasa a VIII-a, a fugit după el şi în drum spre casă l-ar fi lovit. Cel de clasa a VIII-a ar fi intrat într-un magazin şi de acolo s-a sunat la 112“, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ Olt, prof. Victor Iacobescu. 

Agresorul nu a mai intrat după conflictul verbal la ultima oră de curs,  ci a mers acasă şi s-a înarmat cu un cuţit. „Din ce am înţeles eu de la doamna directoare, a plecat de la Matematică, a mers acasă, a luat cuţitul, şi...“, a mai spus şeful IŞJ Olt.

Elevul de clasa a VII-a nu ar fi tocmai unul model. Părinţii săi s-au despărţit, amândoi fiind în prezent implicaţi în altă relaţie. Elevul a fost consiliat în mai multe rânduri de către psihologul şcolii.

„Consilierul psihopedagogic ar fi stat de vorbă de câteva ori cu copilul, pentru a vedea care este starea emoţională a acestuia după despărţirea părinţilor, dar din păcate... Din ce am înţeles eu nu era unul dintre copiii model“, a mai spus prof. Iacobescu.

Băiatul de 15 ani atacat cu cuţitul a suferit răni uşoare, conform informaţiilor culese de reprezentanţii şcolii la scurt timp de la atac. 

Poliţiştii au început cercetările în acest caz, agresorul fiind audiat în prezenţa mamei.

„La data de 26 mai 2021, în jurul orei 18.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că un minor, în vârstă de 15 ani, din comuna Crâmpoia, prezintă urme de sânge pe haine şi afirmă că ar fi fost tăiat de un coleg. Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului şi din primele cercetări au stabilit faptul că pe o stradă din comuna Crâmpoia ar fi avut loc un conflict spontan între doi minori din localitate. În urma altercaţiei, unul dintre minori ar fi suferit răni provocate de un obiect tăietor. Minorul rănit a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate starea de fapt“, au transmis reprezentanţii IPJ Olt.

Vă recomandăm şi:

Tragedia din România: Aproape 6.000 de copii au dispărut de acasă în ultimul an

Buba unor „profesori” de la catedră trebuie spartă!

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite