Cod Portocaliu de vreme severă imediată în Olt. Sunt vizate de avertizări și alte localități din țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Județul Olt se află, marți seară, 27 septembrie 2022, sub avertizare Cod Portocaliu de vreme severă imediată, în zeci de localități înregistrându-se vânt puternic, ploi și tunete ca în mijlocul unei furtuni de vară. 

Atenționarea de vreme severă este în vigoare până miercuri-dimineață FOTO: arhiva
Atenționarea de vreme severă este în vigoare până miercuri-dimineață FOTO: arhiva

O avertizare nowcasting Cod Portocaliu a fost emisă de către Administrația Națională de Meteorologie, aceasta fiind valabilă marți seară, de la ora 20,20, și până la ora 21, 20.

Sunt sub avertizare de vreme severă imediată următoare localități: Slatina, Scornicești, Piatra-Olt, Potcoava, Osica de Sus, Mărunței, Curtișoara, Fălcoiu, Izvoarele, Valea Mare, Movileni, Crâmpoia, Corbu, Colonești, Strejești, Verguleasa, Brâncoveni, Schitu, Tufeni, Șerbănești, Vitomirești, Vâlcele, Vulturești, Coteana, Teslui, Brebeni, Cungrea, Spineni, Slătioara, Grădinari, Icoana, Poboru, Perieți, Bărăști, Sârbii - Măgura, Dobroteasa, Priseaca, Bălteni, Ghimpețeni, Osica de Jos, Făgețelu, Milcov, Leleasca, Optași-Măgura, Nicolae Titulescu, Ipotesti, Tătulești, Oporelu, Sâmburești, Topana.

Furtuna, cu manifestări ca în miezul verii, cerul fiind brăzdat de fulgere, a venit după o primă repriză de ploaie liniștită. 

Se vor semnala: vijelie cu viteze la rafală de peste 75...80 km/h, averse torențiale ce vor acumula peste 30 l/mp, grindină, frecvente descărcări electrice”, au avertizat meteorologii.

În țară au fost emise diverse coduri de avertizare de vreme severe imediată pentru mai multe județe, în vigoare fiind, de asemenea, până miercuri, la ora 8,00, o atenționare meteo Cod Galben pentru aproape jumătate de țară.  Astfel, în intervalul 27 septembrie, ora 11,00 – 28 septembrie, ora 06,00, în zonele vizate se așteaptă ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, sudul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul Munteniei și la munte vor fi averse, pe alocuri însoțite, îndeosebi în sud-vestul teritoriului, de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, precum și prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în restul teritoriului”, avertizează ANM.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite