Cinci tineri cu vârste între 16 şi 19 ani au „zburat“ cu maşina în miez de noapte, căzând 8 metri în gol. Doi dintre ei au rămas încarceraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
accident dăneasa

Un grav accident de circulaţie s-a produs, în noaptea de 9/10 martie 2021, pe un drum din judeţul Olt. Cinci băieţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, au rupt cu maşina un parapet şi au căzut în gol de pe podul peste o cale ferată.

Tinerii, patru din localitatea Vlădila, unul din Radomireşti, se aflau în maşina condusă de unul dintre ei, un băiat în vârstă de 19 ani. Acesta a pierdut controlul într-o succesiune de curbe, iar pe podul peste calea ferată de la Dăneasa a rupt parapetul şi a plonjat în gol 8 metri, maşina fiind reperată la aproximativ 30-40 metri de carosabil. Cel care a sunat după ajutor a fost unul dintre pasageri, băiatul care a reuşit să iasă din maşină. Acesta a anunţat că prietenii săi sunt inconştienţi şi că este nevoie rapid de ajutor. 

„Echipaje de la Garda Stoeneşti şi Detaşamentul Caracal, cu două autospeciale complexe pentru intervenţie şi descarcerare, două echipaje SMURD, două autospeciale pentru primă intervenţie şi un container pentru căutare-salvare, dar şi patru echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, au intervenit în comuna Dăneasa, pentru acordarea îngrijirilor medicale victimelor unui accident rutier.

În accident a fost implicat un singur autoturism, în care se aflau cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani. La sosirea echipajelor, autoturismul a fost găsit în afara carosabilului, iar doi pasageri, aflaţi pe bancheta din spate, au fost fost găsiţi încarceraţi, unul dintre aceştia fiind inconştient.

Pompierii au acţionat, cu ajutorul accesoriilor specifice, pentru extragerea celor două victime încarcerate“, a comunicat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

accident dăneasa

Toţi cei cinci pacienţi, printre care şi doi minori, au fost asistaţi la locul evenimentului şi transportaţi la UPU Slatina, politraumatizaţi prin accident rutier, a mai transmis reprezentantul ISU. 

Poliţiştii au ajuns şi aceştia rapid la locul accidentului, constatând că maşina a căzut în gol aproximativ 8 metri.

„La data de 10 martie 2021,  în jurul orei 01.00, pe Drumul Naţional 6/ E70, la ieşirea din localitatea Pestra, în zona unui pod feroviar, s-a produs un eveniment rutier. Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt s-au deplasat de îndată la locul producerii evenimentului pentru a efectua cercetări.

Un autoturism a fost găsit pe terenul aflat în zona adiacentă podului peste calea ferată, care ar fi căzut de la o înălţime de aproximativ 8 metri. Totodată, poliţiştii au identificat un tânăr, de 19 ani, din comuna Vlădila, care ar fi condus autoturismul respectiv şi patru pasageri, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani. Cele cinci persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii şi îngrijiri medicale de specialitate“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu

Şoferul a fost testat şi s-a dovedit că nu consumase alcool. Nu se cunoaşte, însă, motivul pentru care cei trei tineri se aflau la acea oră în trafic, având în vedere că circulaţia este interzisă după ora 23.00 fără un motiv întemeiat. Din primele date, aceştia circulau către Teleorman.

Din primele evaluări, trei dintre tineri sunt răniţi grav, doi au răni mai uşoare. S-a pus la un moment dat problema ca şoferul să fie transferat de la SJU Slatina, la spitalul din Craiova.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite