Ce spune prima persoană vaccinată anti-COVID cu a treia doză în Olt: „Sunt colegi care mă întreabă dacă e coadă şi dacă pot să meargă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
As. Mirela Stăncioiu s-a vaccinat cu cea de-a treia doză a vaccinului anti-COVID FOTO: Facebook/Mirela Stăncioiu
As. Mirela Stăncioiu s-a vaccinat cu cea de-a treia doză a vaccinului anti-COVID FOTO: Facebook/Mirela Stăncioiu

Directorul de îngrijiri medicale din cadrul SJU Slatina este prima persoană vaccinată cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID. S-a prezentat la prima oră la centrul din Slatina, centru deja asaltat la această oră.

As. Mirela Stăncioiu, director de îngrijiri medicale în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, s-a prezentat pentru a i se administra a treia doză a vaccinului anti-COVID, marţi-dimineaţă, 28 septembrie 2021. A făcut-o, spune, pentru că este conştientă că se expune în fiecare zi unui risc mare de infectare, având în vedere că la SJU Slatina se tratează patologie COVID.

„Sunt toată ziua între pacienţi şi riscurile sunt mari. Eu aşa am fost şi în prima campanie, convinsă din primul moment (n. red. - că vaccinul oferă protecţie în faţa bolii). Am şanse mai multe să fac formă uşoară, chiar dacă mă infectez. Eu cred cu desăvârşire în absolut toate vaccinurile. Nu facem noi analize pe nişte lucruri stabilite de nişte oameni care toată viaţa asta au făcut“, a declarat Stăncioiu.

Deşi există, încă, un segment important al populaţiei care refuză ideea vaccinării, dir. Stăncioiu spune că foarte mulţi colegi din spital sunt nerăbdători să se vaccineze cu a treia doză, având în vedere că au trecut deja, pentru cei mai mulţi, nouă luni de la cea de-a doua doză administrată. „Ce vedem în societate vedem şi în spitalul nostru, n-ar fi corect să spun altceva. Sunt colegi care mă întrebau dacă e coadă şi dacă pot să meargă, sunt colegi care au făcut întâi o doză şi s-au infectat şi reinfectat, aici e liberul arbitru. Este şi spitalul imaginea societăţii“, a mai spus Stăncioiu. Aproximativ 60% din personalul din cadrul SJU Slatina este vaccinat complet la această dată.

Cea de-a treia doză, numită şi doza booster, se administrează doar cu vaccin care foloseşte tehnologia mARN (de la Pfizer sau Moderna), iar eligible pentru vaccinare sunt persoanele care au primit a doua doză cu cel puţin 6 luni în urmă.
Din rândul personalului medical, vaccinat în prima etapă demarată la începutul lunii ianuarie, vor fi cel mai probabil în aceste zile cele mai multe persoane care vor primi cea de-a treia doză începând de astăzi. Se poate programa, însă, pe platforma dedicată orice persoană vaccinată cu doză doze, dacă îndeplineşte şi celelalte condiţii. Mai mult, doritorii se pot prezenta şi direct la centrele de vaccinare deschise.
Numărul de doze administrate zilnic în judeţul Olt, care a cunoscut o scădere drastică la mijlocul acestei veri, a început să crească în ultimele zile, DSP Olt raportând luni, 27 septembrie 2021, 152 doze administrate în ziua anterioară (care a  fost, însă, zi de weekend).

La nivelul judeţului Olt sunt puţin peste 70.000 persoane vaccinate cu două doze şi peste 11.000 persoane care au ales vaccinul în doză unică produs de Johnson&Johnson.

Vă recomandăm şi:

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, s-a vaccinat anti-COVID cu doza a treia

Ministrul Sănătăţii susţine introducerea certificatului COVID pentru cadrele medicale: Se poate ajunge la încetarea contractului de muncă

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite