Cazul fetiței de 7 ani agresată sexual de tată: un psiholog a aflat prin ce trece copila. „Eu nu sunt de vârsta ta”

0
Publicat:

O fetiță în vârstă de 7 ani, din județul Olt, a fost agresată sexual de tatăl biologic, totul ieșind la iveală în urma unei discuții pe care copila a avut-o cu un psiholog. Bărbatul este în arest.

Fetița a avut încredere și a dezvăluit unui psiholog ce i s-a întâmplat FOTO: Pixabay
Fetița a avut încredere și a dezvăluit unui psiholog ce i s-a întâmplat FOTO: Pixabay

Coșmarul fetiței ar fi început în timpul vizitelor pe care i le făcea tatălui său, părinții fiind despărțiți. Tatăl avea dreptul de a-și vizita copila și de a petrece timp cu aceasta, așa că fetița mergea uneori în weekend la tată. Până într-o zi, când a refuzat să mai meargă, însă fără să-i dezvăluie mamei ce s-a întâmplat.

A început, în schimb, să fie mai agitată la școală, mai puțin atentă, comportamentul acesta trezind suspiciuni.

Pentru că mama copilei mergea cu fiica mai mare (care are un diagnostic ce presupune sprijin de specialitate) pentru terapie la un psiholog din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, a apelat la specialist, pentru a avea o discuție și cu fetița de 7 ani.

În timpul acestor discuții, copila a căpătat încredere și i-a dezvăluit psihologului că în timpul vizitelor la domiciliul tatălui său se întâmplau lucruri nefirești. Psihologul a sesizat cu două luni în urmă autoritățile, astfel începând ancheta.

„La data de 6 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Găneasa, ar fi abuzat-o fizic și emoțional pe fiica sa minoră, în vârstă de 7 ani.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, fiind continuate cercetările în vederea documentarii activității infracționale. În urma probatoriului administrat, la data de 8 decembrie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele bărbatului de 37 de ani, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore”, a comunicat Inspectoral de Poliție Județean Olt.

Surse din anchetă spun că fetița, deși mică de vârstă, și-a dat seama că nu este normal ce se întâmplă și i-ar fi replicat tatălui: „Eu nu sunt de vârsta ta, sunt prea mică să fac asta!”. Bărbatul, care a recunoscut că a făcut gesturi nepotrivite față de propria fiică, confruntat cu refuzul fetiței, nu ar fi insistat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș au cerut, vineri, 9 decembrie 2022, arestul preventiv pentru bărbat.

Judecătorul de drepturi și libertăți a încuviințat cererea, astfel că bărbatul va rămâne în arest până după Sărbători, în perioada 9.12.2022 - 7.01.2023.

Bărbatul de 37 ani a cerut instanței să fie plasat în arest la domiciliu, cererea fiindu-i respinsă de către Judecătoria Balș. Pe portalul instanțelor de judecată nu există deocamdată informații despre o eventuală contestare a măsurii arestului preventiv.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite