Captură de obiecte pirotehnice: 230 kilograme găsite la domiciliul unui bărbat din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
petarde olt

Cu cât se apropie Sărbătorile de iarnă, cu atât şi cei care speră la un profit considerabil pun pe piaţă produse pirotehnice fără autorizaţie.

La domiciliul unui bărbat din Slatina au fost găsite, cu ocazia unei percheziţii domiciliare, 230 kilograme de produse pirotehnice. Acestea au fost ridicate, iar bărbatul are acum dosar penal.

„La data de 12 decembrie a.c., poliţiştii Biroului Arme explozivi şi Substanţe Periculoase Olt au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat, de 39 de ani, din municipiul Slatina, bănuit că ar efectua operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Cu ocazia percheziţiei, poliţiştii au găsit 126 de articole având conţinut pirotehnic, de diverse mărci şi dimensiuni, în greutate totală de aproximativ 230 de kilograme. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi documentarea activităţii infracţionale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.126/1995 Republicată, privind regimul materiilor explozive. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt“, a transmis IPJ Olt, fără a preciza dacă bărbatul le şi comercializa direct către clienţii finali sau le livra altor „comercianţi“.

Vă recomandăm şi: O tonă de petarde şi pocnitori transportate în maşina unui băcăuan. Articolele pirotehnice au fost confiscate

Doi adolescenţi teribilişti din Bucureşti care aruncau cu petarde, pentru propriul amuzament, cercetaţi de jandarmi​

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite