Căluşarii Slatinei, cei mai buni din ţară la folcor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ansamblul Folcloric „Căluşarii Slatinei” al Palatului Copiilor şi Elevilor „Adrian Băran” a participat în perioada 5-10 mai la Festivalul Naţional de Folclor „Am fost ş-om fi”, ediţia a XIII-a, organizată la Sighetu Marmaţiei.

Oltenii noştri s-au remarcat dintre cei peste 800 de participanţi din 12 judeţe ale ţării şi Ucraina, fiind recompensaţi cu premiul I. „Am impresionat juriul cu dansul nostru zonal emblematic- căluşul, dar şi cu un dans de Maramureş, a cărui evoluţie a tins spre perfecţiune, dansatorii putând fi confundaţi cu cei ai zonei. Am stabilit două premiere istorice- prezenţa unui ansamblu de copii din judeţ la acest festival, dar şi câştigarea locului I chiar de la prima evoluţie”, spune cu mândrie directorul Palatului Copiilor, Iliuţă Brăileanu.

La rândul său, Iliuţă Brăileanu, îndrumătorul ansamblului, a fost recompensat cu Premiul pentru coregrafie "Gheorghe Petrovai".
Ansamblul s-a făcut cunoscut prin succesul înregistrat anul trecut la Shanghai, când a reprezentat România la Expoziţia Mondială.

Slatina: Cornel Cosmin Neagoe a dansat de sute de ori căluşul pentru chinezi

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite